EĞİTİM

EĞİTİM SEN, 1. YARI YILI DEĞERLENDİRDİ

Eğitim Sen Batman Şubesi, 2015–2016 eğitim öğretim yılı 1. yarıyılın değerlendirmesini yaptı.

EĞİTİM SEN, 1. YARI YILI DEĞERLENDİRDİ
21-01-2016 20:44
Google News

Çatışmalı süreç ve sokağa çıkma yasakları ile eğitim hakkına büyük darbe indirildiğini ileri sürülen değerlendirme raporunda “Aylardır bölgede süren olağanüstü hal koşulları, eğitim öğretimi durma noktasına getirmiş, başta çocuklar ve öğretmenler olmak üzere, sivil halkın can ve mal güvenliği büyük tehditlerle karşı karşıya kalmıştır” denildi.

“İDARECİ GÖREVLENDİRİLMELERİNDE LİYAKATLİ DAVRANILMALI”

MEB tarafından gerçekleştirilen eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesi ve görevlendirilmesi sürecinde de sorunlar yaşandığı belirtilen raporda “Sözlü sınavlarla yapılan atamalar ile liyakat ve objektiflikten yoksun olarak yapılan görevlendirmeler, birer birer yargıdan dönmektedir. Açtığımız davalarda sendikamız haklı bulunmuş ve yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Mahkeme kararı ile birlikte sınavların ve yapılan görevlendirmeler iptal edilmesi gerekirken, ilgililer yargı kararlarının uygulamamasında ısrar etmektedir. Haksız şekilde görevden alınan şube müdürleri ve okul müdürleri görevlerine iade edilmelidir” ifadelerine yer verildi.

4+4+4 SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLMELİ

Eğitimde sorunların giderilmesi için çözüm önerilerine yer verilen değerlendireme raporunda “Öğrencilerin yarış atı gibi sınavdan sınava koştuğu, öğretmenlerin düşük ücretle, esnek, güvencesiz ve angarya çalışmaya zorlandığı, siyasal kadrolaşmanın zirve yaptığı, farklı dil ve kimliklerin dışlandığı eğitim sisteminin sağlıklı nesiller yetiştirmesi mümkün değildir. Eğitim sistemindeki çürümeyi hızlandıran 4+4+4 dayatmasından uygulamasından derhal vazgeçilmeli, ataması yapılmayan öğretmenlerin atanması yapılmalı, haksız atama ve görevlendirmeler iptal edilmeli, eğitimin hiçbir aşamasında öğrenci ve öğretmenlere dayatmada bulunulmamalıdır. Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu çözülmelidir” denildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?