GÜNDEM

EĞİTİM SEN BATMAN ŞUBESİ:

EĞİTİM SEN BATMAN ŞUBESİ:

EĞİTİM SEN BATMAN ŞUBESİ:
22-08-2014 20:23
Google News

 “MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ, BONZAİ KAFASI MI YAŞIYOR?”

Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen Eğitim Sen’liler, okullara idareci atamalarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Okullarda idarecilik yapan Eğitim Sen üyesi müdürlerin, yetersiz gerekçelerle tasfiye edildiğini söyleyen Eğitim Sen Genel Sekreteri Ruşen Güneş “Paralel yapıyla mücadele bahanesiyle çıkarılan Dershane Yasası ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığında tasfiye sürecine girilmiştir. Bu kapsamda okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılmasıyla ilgili değerlendirmeler sonuçlanmıştır. Batman’daki okullarda idareci olan Eğitim Sen üyesi okul müdürlerine karşı resmen kıyım yapılmıştır. Kamuoyunda başarıları ile bilinen okul müdürü arkadaşlarımıza çok komik puanlar verilmiş ve yetersiz gerekçelerle görev yaptıkları okullarda görev yapmalarının önüne geçilmiştir. Bu arkadaşlarımız tasfiye edilmiştir” dedi.

ATANAN MÜDÜRLERİ TANIMAYACAĞIZ

Açıklamasında Vali’ye ve Milletvekillerine seslenen Güneş “Eğitim yöneticilerine yönelik tasfiye planı, ilimizde var olan eğitim sorunlarının derinleşmesine yol açacaktır. Vali ve Milletvekilleri, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelidir. Aksi halde sendika olarak amirlerin tarafsızlığı ilkesine aykırı hareket eden başta Mili Eğitim Müdürü olmak üzere Milli Eğitim Müdür Yardımcılarını ve arkadaşlarımızın yerine atanacak olan okul idarecilerini tanımayacağız” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?