EĞİTİM

EĞİTİM SEN’DEN İSTİSMAR TEPKİSİ!...

EĞİTİM SEN’DEN İSTİSMAR TEPKİSİ!...

EĞİTİM SEN’DEN İSTİSMAR TEPKİSİ!...
14-10-2014 19:57
Google News

Batman Eğitim Sen Yürütme Kurulu, Anasınıfı öğrencilerinin camiye götürülmesine tepki gösterdi.

Hükümetten, eğitim sisteminde “tek din, tek mezhep” yaklaşımına dayanan bütün uygulamalara son verilmesini isteyen Eğitim Sen, “halkın dini duyguları hiçbir kişi ya da kurum tarafından asla istismar edilmemelidir.” dedi.

Eğitim Sen Batman Şubesi yaptığı yazılı basın açıklamada, Sason ilçe müftülüğünün, camiler ve din görevlileri haftasında anasınıfı öğrencilerinin imam hatipliler eşliğinde camilerde gezdirilmesi için ilçe eğitim müdürlüğünden talepte bulunduğunu Sason Kaymakamı Tekin Dündar’ın olur ibaresi ve imzası ile onay verdiğini iddia etti.

Yıllardır bizzat iktidar eliyle hayata geçirilen ve birbirinden ayrı olması gereken eğitim alanı ile inanç alanlarının birbirine karıştırılmaktan vazgeçilmesini isteyen Eğitim Sen açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Henüz oyun çağında olan, somut ve soyut düşünce yetileri gelişmemiş olan anasınıfı öğrencilerinin cami gezisine götürülmeye çalışılması 4-6 yaş grubundaki bu çocukların zihinsel gelişim özellikleri dikkate alındığında bu durumun ne pedagojik ne de eğitim açısından hiçbir mantıklı açıklamasının olmadığı ortadadır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Mayıs 2024 e-gazete