GÜNDEM

EĞİTİM SEN’DEN TEPKİLER SÜRÜYOR

EĞİTİM SEN’DEN TEPKİLER SÜRÜYOR

EĞİTİM SEN’DEN TEPKİLER SÜRÜYOR
31-08-2014 18:59
Google News

xEğitim Sen Yönetim Kurulu, basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda eğitimdeki sorunları konuştu.

Sendika olarak mücadelelerinin, birkaç okul müdürünü hedef almak olmadığını söyleyen şube başkanı Aziz Turay “Görevden alınan okul idarecilerinin yüzde 80’i sendikamızın üyesi, okullarda uygulanan puanlama sistemi bize kapalı ancak tamamı rakip sendikadan oluşan milli eğitimdeki puan verme yetkisine sahip olunması bizce etik değildir. Rakip sendikanın en üst düzeydeki yöneticisinin sendikadaki görevi devam ederken milli eğitim müdür yardımcılığına getirilmiş olması etik değildir. Sendikamıza karşı bir tasfiye hareketi sürdürülmektedir. Mücadelemiz hukuki ve eylemsel boyutuyla aralıksız devam edecektir” dedi.

BAŞARISIZLIKTA BİZİM DE PAYIMIZ VAR

Eğitimdeki başarısızlıklarda en önemli payın eğitim sendikalarına ait olduğunu açıklayan Turay “evet kabul ediyorum bizim de payımız var ama biz her yıl yayınladığımız raporlarda başarısızlığı ve nedenlerini açıklıyoruz. Kabul ediyoruz eğitimde batman her yıl biraz daha kötüye gidiyor, bu durumu düzeltmenin yolu tecrübeli insanları işin başına getirmektir. Gençleşme adına vatandaşla okul çevresiyle irtibatı olmayan bir yönetici atamanız eğitimde başarıyı getirmez” şeklinde konuştu.

AFİŞLİ PROTESTO

Eğitim Sen, kentin işlek cadde ve semtlerindeki billboardlara astığı afişlerde de “okullara idareci atamaları”nda usulsüzlük yapıldığını iddia ederek “yüzyılın en ahlaksız puanlamasını kamuoyuyla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Afişlerde baş aktör olarak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’in ve Eğitim Bir Sen üyesiyken Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına ve Şube Müdürlüğüne getirilen eğitimcilerin isimleri yazıldı. Billboardlardaki afişlerde “Eğitim Sen, deşifre etmeye devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete