GÜNDEM

EĞİTİM SEN, İDDİALARI MAHKEMEYE TAŞIDI

EĞİTİM SEN, İDDİALARI MAHKEMEYE TAŞIDI

EĞİTİM SEN, İDDİALARI MAHKEMEYE TAŞIDI
02-09-2014 20:48
Google News

 “Milli Eğitim Müdürü’nden şikâyetçi oldular”

“Okullarda idareci atamalarında” usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sık sık basın açıklamaları düzenleyen ve afişler hazırlayan Eğitim Sen, iddiaları Mahkemeye taşıdı.

Batman Adliye Sarayı’na giden Eğitim Sen üyeleri, Milli Eğitim Müdürü ve iki Şube Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Basına bilgi veren Eğitim Sen Başkanı Aziz Turay “Milli Eğitim Müdürü, Batman Eğitim Bir Sen üyelerini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü olarak görevlendirmiş ve diğer sendikaların örgütlülüğünü engelleme yoluna gitmiştir. Başarılı okul müdürlerini sübjektif bakış açısıyla ve siyasi ideolojileri doğrultusunda değerlendirmiştir. Başta Eğitim Sen’li yöneticiler olmak üzere tüm okul müdürlerine düşük puanlar vererek görevini kötüye kullanmıştır” dedi.

KAMU ZARARINA NEDEN OLDULAR

Şikâyet dilekçesinin gerekçelerini dile getiren Turay “İki şube müdürü ise nesnel, eşit ve objektif olmayan değerlendirmeye alınan okul müdürlerine düşük puanlar vererek bunların maddi ve manevi olarak zarar görmesine neden olmuştur. Bu suretle değerlendirme formundaki kriterleri puanlayan Milli Eğitim Müdürü ve iki Şube Müdürü, görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, okul yöneticilerinin mağduriyetine ve kamu zararına neden olmuştur” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?