EĞİTİM

EĞİTİM-SEN KHK’YI PROTESTO ETTİ

Eğitim-Sen Batman Şube Başkanlığı 1 Eylül gece yarısı, OHAL kapsamında yayınlanan 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) protesto etti.

EĞİTİM-SEN KHK’YI PROTESTO ETTİ
04-09-2016 21:44
Google News

Sendika yöneticileri ve üyeleri Dört yol kavşağında bir araya gelerek Kanun Hükmünde Kararnameler ile aralarında Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Aziz Turay’ın da bulunduğu kişilerin ihraç edilmesine tepki göstererek kararı protesto etti.

Sendika yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan ve darbecilere yönelik olduğu iddia edilen soruşturmalarla kitlesel açığa almalar yaşanmıştır. 1 Eylül gece yarısı, OHAL kapsamında yayınlanan 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 28 bin 163’ü MEB olmak üzere toplamda 50.875 kamu personeli kamu görevinden ihraç edilmiştir. Darbe girişiminin üzerinden 1,5 ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, tüm kamuda tarihin en kitlesel tasfiyesi gerçekleştirilmiştir. Bu ihraçların somut hukuki delillerden ziyade, siyasi fişlemeler üzerinden yapıldığı anlaşılmaktadır. Aralarında Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Gaziantep, Mardin ve Batman şube başkanımızın da yer aldığı 100’ü aşkın Eğitim Sen’li, özel listeler üzerinden tamamen keyfi bir şekilde ihraç edilmiştir Kararnamede soyut olarak ileri sürülen üyelik ve irtibat kavramlarının Şube başkanımız Aziz Turay hakkında nasıl oluştuğu izah edilmemiştir”denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete