EĞİTİM

EĞİTİM SEN; “ÜYELERİMİZ, ESKİ GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN”

2014 yılında yapılan okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılması sürecinde sendika üyelerine kasıtlı olarak düşük notlar verildiği iddiasıyla Batman Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Eğitim Sen, soruşturmanın Valilik engeline takıldığını ileri sürdü.

EĞİTİM SEN; “ÜYELERİMİZ, ESKİ GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN”
15-12-2015 20:03
Google News

Eğitim Sen’den konuyla ilgili yapılan açıklamada “Eğitim Sen’li idarecilerin değerlendirmesini yapan Eski Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ve Eski Şube Müdürleri hakkında yapılan suç duyurusu üzerine, Bakanlık maariflerince öninceleme raporu hazırlandı. Ancak Batman Valiliği, yargılanmalarına izin vermemişti. Valiliğin kararına ilişkin Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulunduk. Mahkeme, bu ülkede kimsenin hukukun üzerinde yer alamayacağı hükmetti. Verilen kararda üyelerimiz hakkında idarenin tarafsız davranmadığı, Ek–1 Formlarını objektif doldurmadığı, bundan dolayı da görevlerini kötüye kullanma, irtikâp, sendikal faaliyetlerin engellenmesi ve ayrımcılık fiillerinden yargılanması gerektiği belirtilmiştir” denildi.

Vali ve Milli Eğitim Müdürüne yönelik yapılan çağrıda “Batman Valisi ve Yeni Milli Eğitim Müdürüne sesleniyoruz. Hukuksuz bir şekilde görevden alınan üyelerimiz, eski görevlerine iade edilmeli, hukuksuz uygulamayı yapanların yargılanmalarına izin verilmelidir” ifadeleri kullanıldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete