SAĞLIK

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NİN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

İlk etapta kademeli olarak belli branşlarda hasta kabulünün yapılacağı 19 poliklinikli Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulü Salı Günü başlıyor.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NİN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU
10-12-2020 19:21
Google News

 

SALI GÜNÜ HASTA KABULÜ BAŞLIYOR

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Batman Bölge Devlet Hastanemiz ile yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin birleştirilerek 810 yataklı Eğitim ve Araştırma hastanesine dönüştürülmesinin ardından ilk hasta kabulüne 15 Aralık Salı günü başlanacak” dedi.

TAM KAPASİTEYLE DONATILDI
Bölge illere de hizmet verecek hastanenin, tam kapasiteyle donatıldığını belirten Pamukçu “İlk etapta 5 Çocuk polikliniği, 3 Kadın Doğum polikliniği, Perinatoloji polikliniği, Jinekolojik Onkoloji polikliniği, Çocuk Allerji ve İmmünoloji polikliniği, Çocuk Nöroloji polikliniği, 4 Cildiye polikliniği, 3 Çocuk Psikiyatri polikliniklerine hasta kabulü yapılacaktır. Diğer birimlerin taşınma süreci peyderpey devam etmekte olup, en geç bir ay içinde tüm hizmet birimleri ile faaliyete girecektir. İlimizin ilk 3. basamak hastanesi olan sağlık tesisimiz hem bölge halkına hem de bölge illerine de hizmet verecek kapasiteyle donatılmıştır” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRECEK
Hastanenin, sağlık turizmini geliştireceğini belirten Pamukçu “Toplam nitelikli yatak kapasitesi 810, 111 bin m2 kapalı alanı, 215 Uzman hekimi, 1.200 sağlık personeli olmak üzere toplam 2.500 personeli, 170 poliklinik oda sayısı, 18 Ameliyathane salonu, 130 Yoğun Bakım yatağı, 14 yan dal branşı ve 20’ye yakın özellikli sağlık hizmeti birimi ve son teknolojik tıbbi cihaz donanımları ile halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yeni hastanemiz ile ilimizden sevk gereklilikleri en aza indirgenecek ve sağlık turizminin de ilimizde gelişmesini sağlayacaktır. İlimizde bulunmayan, uzmanlık dallarında da hekim ve sağlık çalışanı istihdamı sağlayarak, İlimizin içinde bulunduğu bu konudaki nitelikli sağlık hizmeti verme potansiyelini daha da ileri taşıyacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?