EĞİTİM

EĞİTİM YUVASINA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ

“Eski lise binası, uyuşturucu yuvası oldu”

EĞİTİM YUVASINA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ
20-11-2015 19:54
Google News

Uyuşturucu kullanımının hızla arttığı Batman’da, atıl durumdaki binalar bağımlılar tarafından mesken olarak kullanılıyor. Eğitim yuvalarına ait binaların bağımlılar tarafından kullanılması ise uyuşturucu sorununun ulaştığı korkunç boyutları gözler önüne seriyor.

Daha önceki yıllarda, Sağlık Lisesi öğrencileri tarafından eğitim yuvası olarak kullanılan okul binası, okulun başka yere taşınması ile birlikte atıl duruma düştü. Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü yolunda bulunan atıl durumdaki eski Sağlık Lisesi binası, uyuşturucu bağımlarının meskeni oldu. Madde bağımlıları tarafından kullanıldığı ileri sürülen bina, korkunç bir görüntüye ulaştı.

“BARINMA YURDUNA DÖNÜŞTÜRÜLSÜN”

Ortaya çıkan görüntünün, bir zamanlar eğitim yuvası olarak kullanılan okul binasına yakışmadığını açıklayan Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Başkanı Mekan Görük “Gençlerimiz eğitim kurumu kalacak yer bulamazken, eski Sağlık Lisesi atıl durumda uyuşturucu kullanan geçlerin meskeni haline gelmiş. Üniversiteye yakın olan bu binanın restore edilerek, yurt sorunu yaşayan kardeşlerimize devir edilmesini istiyoruz” önerisini getirdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete