GÜNDEM

EĞİTİMCİLER BUGÜN GREVDE!

EĞİTİMCİLER BUGÜN GREVDE!

EĞİTİMCİLER BUGÜN GREVDE!
23-09-2014 21:39
Google News

Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen, eğitim alanındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla bugün yurt genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Sendika üyeleri okullara gitmek yerine alanlara çıkacak. Greve ilişkin açıklama yapan Özgür Eğitim Sen Temsilcisi Mustafa Sevinçer “Ülkemizde eğitim alanında geçmişten gelen sorunlar maalesef son dönemde had safhaya ulaşmıştır. Yönetici atamalarında hak ve hukukla bağdaşmayan yöntem, TEOG sistemindeki karmaşa, emekli öğretmenlerin ve çalışan öğretmenlerin maaşlarının yetersizliği, okullardaki öğretmen ve öğrenci nöbet sistemi ve diğer çalışma koşullarının elverişsizliği, büyük umutlarla başlatılan ama sonu getirilemeyen akıllı tahta, tablet vb projeler eğitim öğretimde yaşanan sorunlarından bazılarıdır” dedi.

DAHA İYİ BİR EĞİTİM İÇİN…

Sevinçer, konuşmasının devamında “emekli ve çalışan öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi, öğrenci ve öğretmenlerin nöbet uygulanmasından vazgeçilmesi, yönetici atama sisteminin mülakat olmaksızın objektif kriterlere ve bir sınava dayalı olarak yapılması, TEOG sistemindeki aksaklıkların giderilmesi ve benzeri taleplerle iş bırakıyoruz” açıklamasını yaptı.

YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Eğitim Sen Yönetim Kurulu da grev programına ilişkin yaptığı açıklamada bugün saat 10.30 da sendika binası önünde toplanıp kitlesel olarak Sanat Sokağına yürüyüş düzenleyeceklerini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?