EĞİTİM

EĞİTİMCİLER, SORUŞTURMALARA KARŞI ALANLARDAYDI

Eğitim-Sen ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Batman Şubeleri, son dönemlerde eğitimcilere yönelik sürdürülen baskı, soruşturma ve sürgünleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti.

EĞİTİMCİLER, SORUŞTURMALARA KARŞI ALANLARDAYDI
26-04-2016 21:23
Google News

Eyleme Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, HDP İl Yöneticileri, Eğitim-Sen ve KESK üyeleri katıldı.

EĞİTİMCİLERE SORUŞTURMALAR AÇILIYOR

Ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Mehmet Necati Dadak “Bölgede yürütülen savaşta sivil insanlar, çocuk, genç, yaşlı denilmeden katledildi. Savaş sürecinde kentler abluka altına alınmış, en temel hak olan çocukların eğitim hakkı gasp edilmiştir. Antidemokratik uygulamalara karşı KESK, DİSK ve TMMOB olarak 10 Ekim 2015’te Ankara’da katledilen 102 yoldaşımız için etkinlikler düzenledik. Bu eyleme görevden men ya da açığa alarak karşılık verildi. Savaşın yoğunlaştığı dönemde grev gerçekleştirdik. Greve destek veren eğitimcilere baskılar uygulandı. Batman’da 1037 Eğitim Sen Üyesine soruşturma açıldı. Bunlar da yetmezmiş gibi cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle üyelerimiz, cezalara çarptırıldı. Sason Savcılığı ve Batman Emniyet Müdürlüğü’nce açılan Sason Baş Temsilcimiz açığa alındı. Bir yöneticimiz ise Gercüş’ün Midyat sınırındaki bir köyüne sürüldü” dedi. Dadak, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenerek “Bu kirli siyaset batağından sıyrılarak Eğitim Sen’e saldırmak yerine Batman’ın eğitim kalitesini yükseltmeye kafa yormalısınız” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete