EĞİTİM

EĞİTİMCİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Dünkü sayımızda yayınladığımız “Veliler Şaşkın” başlıklı haberimizde gündeme getirdiğimiz, öğrencilerin velilerden habersiz bir şekilde başka okullara kaydedilmesi sorununa ilişkin açıklama yapan bazı eğitimciler, öğrencilerin ikamet ettikleri adreslere göre okullara yerleştirildiğini belirtti.

EĞİTİMCİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ
29-09-2015 20:23
Google News

Gazetemizi ziyaret eden bir öğrenci velisi, Atatürk İlkokulu’nda okuyan yeğeninin kendilerinden habersiz bir şekilde Meydan Ortaokulu’na nakledildiğini ifade ederek konuyla ilgili tepkilerini dile getirmişti. Gazetemizin basın bürosunu arayarak öğrenci velisinin sitemlerine karşı açıklama yapan bazı eğitimciler “Okulların İlkokul ve Ortaokul kısımları birbirinden bağımsızdır. Bir öğrenci ilkokulu bitirdikten sonra o okulun ortaokuluna otomatik olarak kaydolmuyor. Öğrencinin ikamet ettiği semt-mahalle hangi okula bağlı ise öğrenci, o bölgenin ortaokuluna kaydolur. Bunu Bakanlığın sistemi belirliyor. Öğrenci, ilkokulu bitirdikten sonra gidip ortaokul kaydını yapması gerekmektedir. Kayıtlar, öğrencinin bağlı olduğu semt ve mahalleye göre şekillenir” dedi.

İKAMETİNİ BAŞKA BİR MAHALLEDE GÖSTERENLER DE OLUYOR

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan eğitimciler “Eğer öğrenci, ikametini başka bir mahallede gösterirse, başka bir okula kayıt yapması da mümkündür. Bu duruma okul müdürleri müdahale edemez. Sistem tamamıyla Bakanlığın kontrolündedir” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete