GÜNDEM

Ekipler, olası deprem için tatbikattaydı

Batman Valiliği koordinasyonunda, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından Batman-2022 TAMP Yerel Düzey Saha Tatbikatı gerçekleştirildi.

Ekipler, olası deprem için tatbikattaydı
09-09-2022 13:00
09-09-2022 18:15
Google News

TÜM KURUMLARIN EKİPLERİ TATBİKATTA YER ALDI

Tatbikat programına Batman Vali Yardımcısı Kadir Kılıç,  Batman Belediye Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, DEDAŞ, Batman AFAD, Diyarbakır AFAD, Sağlık Müdürlüğü, Türk Telekom Müdürlüğü, AKSA Doğalgaz Batman-Siirt Bölge Müdürlüğü, Türk Kızılay, ANDA Arama Kurtarma, Hayrat Arama Kurtarma Ekiplerinin katıldı.

Senaryo  gereği Batman'ın Kozluk İlçesinde meydana gelen 5,4 şiddetindeki deprem nedeniyle onlarca çalışma grupları harekete geçti. Tatbikatta enkazda arama ve kurtarama, KBRN olayına müdahale, yangın ve altyapı (enerji, iletişim, içme suyu ve kanalizasyon) tesislerinde meydana gelen hasarlara müdahale işlemleri ile afetzedelerin barınma ihtiyaçları için çadır kurulum çalışmaları gerçekleştirildi.

"BU TARZ TATBİKATLAR, CAN VE MAL KAYIPLARININ ÖNLENMESİNİ SAĞLAYACAKTIR"

Vali Yardımcısı Kadir Kılıç “Afetlerle birlikte yaşamanın gerektirdiği bazı tedbirleri ve mücadele etme yöntemlerini öğrenmek, bu tür tatbikatlarla devletimiz ve milletimizin de gerekli hazırlıklarını  yapması, olası bir afet anında afet öncesi ve sonrasında yapılacak olan çalışmaların kolaylaştırılması can ve mal kayıplarının önlenmesini sağlayacaktır. Yapılan tatbikata katılan tüm çalışma gruplarına, il müdürlüklerimize, sahada görev alan personellerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Afetsiz, afetlerde can kayıplarının olmadığı güzel günler görmeyi diliyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete