GÜNDEM

Ekipler, selin izlerini silmek için sahada

Batman’da 19 Kasım Pazar Gecesi meydana gelen ve aynı aileden 4 kişinin ölümüne yol açan sel felaketi nedeniyle Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Özel İdare, AFAD ve DSİ’nin çalışmaları başladı.

Ekipler, selin izlerini silmek için sahada
22-11-2023 16:45
22-11-2023 16:13
BATMAN
Google News

1654 PERSONEL İLE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İş makineleri ve ekipler, selden etkilenen Seyitler, Hürriyet ve Karşıyaka Mahallelerinde ev ve işyerlerini temizliyor. Evlerde biriken sular, Belediye ve İl Özel İdaresi tarafından kurulan motopomplar vasıtasıyla tahliye ediliyor. Komşu illerden sağlanan ekip ve ekipmanların da desteğiyle yürütülen çalışmalarda, 315 araç ve 1654 personel yer alıyor.

ZARAR TESPİTİ YAPILIYOR

Vali Ekrem Canalp, Vali Yardımcıları Mustafa Caner Culukar ve Şükrü Alperen Göktaş, Seyitler Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları inceledi. Vali Canalp, sel felaketi sırasında 20 mahalleden ihbar aldıklarını ancak Seyitler, Karşıyaka ve Huzur Mahallelerinde ağır hasarın yaşandığını ifade etti. Vali Canalp, ev ve işyerlerinin zemin katlarına dolan suların, 19 vidanjör ve 113 motopompla boşaltıldığını açıkladı.

VEFA DESTEK GRUBU İŞBAŞINDA 

Sel felaketinin izlerini silmek için pandemi döneminde kurulan Vefa Destek Gruplarının tekrar kurulduğunu belirten Vali Canalp “Vefa Destek Ekiplerimizi kurduk. İlk etapta SYDV, Belediye ve İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlarda çalışan personellerimizi alana çekeceğiz. 5’er kişilik ekipler, vatandaşın evinde biriken çamurları temizleyecek. 600 personel çalışmalara dahil edildi. Şu anda kurumsal kapasitemizi artırmanın zamanı. Belediyeye aldığımız 200 işçiyi de göreve başlatacağız. Vatandaşlarımıza kahvaltı ve iki öğün sıcak yemek dağıtımına başladık. Zarar tespit komisyonlarımız ev ev gezerek zarar tespiti yapıyor” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete