GÜNDEM

EKMEK BULAMIYORUZ…

EKMEK BULAMIYORUZ…

EKMEK BULAMIYORUZ…
08-10-2014 16:04
Google News

IŞİD protestoları sırasında yaşanan şiddet ortamı giderek tırmanırken, Valilik Batman’da ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı uyguladı.

Buna göre okullarda eğitime ara verilirken, esnaf da kepenk kapattı. İşyerlerinin kapalı olduğu Batman’da vatandaş, ekmek bulma konusunda sıkıntı yaşadı. Fırın ve marketlerin büyük bir kısmının kapalı olduğu kentte, açık olan fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu. Ekmek alabilmek için fırınların önünde saatlerce sıra bekleyen vatandaş, olayların sona ermesini ve IŞİD’e yönelik protestoların demokratik eylemler çerçevesinde yapılmasını isterken, kentte uygulanan sokağa çıkma yasağının da sona erdirilmesini istedi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

IŞİD'in Kobanê'ye yaptığı saldırıları protesto edilmesinin ardından Diyarbakır, Hakkâri, Van ve Batman'da eğitime bir gün ara verildi. Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobanê’de saldırılarını arttırmasının ardından gerçekleşen protesto gösterilerinde olaylar çıktı.

Çıkan olayların ardından Batman’ın da aralarında bulunduğu 4 ilde ilk, orta ve liselerde okulları 1 gün süreyle tatil edildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?