GÜNDEM

EKMEK TEKNELERİ BELEDİYEDEN

Batman Belediyesi, ihtiyaç sahibi ayakkabı boyacısı, simitçi, kebapçı, tatlıcı, mısırcı ve çiğ köfteci 55 seyyar satıcının ekmek teknesini yeniledi.

EKMEK TEKNELERİ BELEDİYEDEN
01-07-2018 21:13
Google News

Belediye, kentteki kültürel ve sosyal faaliyetler kapsamında kentte uzun yıllardır ayakkabı boyacılığı yapan 12 kişiye boya sandığı ve koltuğu, simitçilik yapan 20 kişiye simit arabası, kebapçılık yapan 17 kişiye kebap satış arabası, tatlıcılık yapan 5 kişiye tatlı arabası, çiğ köftecilik yapan bir kişiye de modern çiğ köfte tezgahı hediye etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin, kent kültürü oluşturmakla birlikte ihtiyaç sahibi seyyar satıcıların da daha modern ve hijyenik ortamlarda evlerine ekmek götürmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirterek “Belirlediğimiz konseptte, seyyar satıcılara araçlar aldık. Zabıtamızın gösterdiği yerlerde bu kişiler daha hijyenik ortamda satışlarını yapabilecekler” dedi.

25 yıldır çiğ köftecilik yaparak ailesini geçindiren İdris Ekinci’nin, Gülistan Caddesindeki çiğköfte tezgahı da yenilendi. Ekinci, "Belediyeye müracaat ederek 25 yıldır bu işi yaptığımı söyleyerek hem kalıcı bir yer hem de modern bir tezgah için destek istedim. Allah razı olsun, hem yer hem de modern bir tezgah verdiler. Çok mutlu oldum" dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete