GÜNDEM

EKMEN, “ÇÖZÜM SÜRECİNDE KRİTİK EŞİK AŞILDI”

EKMEN, “ÇÖZÜM SÜRECİNDE KRİTİK EŞİK AŞILDI”

EKMEN, “ÇÖZÜM SÜRECİNDE KRİTİK EŞİK AŞILDI”
19-11-2014 21:18
Google News

AK Parti Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı ve 23. Dönem Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, KANAL 24 Televizyonuna katılarak güncel konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akil İnsanlar Heyeti üyesi Ekmen, 6–7 Ekim tarihlerinde yaşanan Kobanê olaylarına değindi. Olaylar nedeniyle akamete uğrayan çözüm sürecinde yaşanan türbülansın sona erdiğini belirten Ekmen “çözüm süreci belli bir aşamaya gelmişken yaşanan 6–7 Ekim eylemleri herkeste büyük bir tepki oluşturdu. Yaşanan can kayıpları, vandallık ve yağmacılıktan HDP dahil herkes rahatsız oldu ve bunları provokasyon olarak niteledi. Bu duruma Hükümetin tepki göstermesi ile de çözüm süreci türbülansa girmişti. 9 Ekim'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sürece kanımı ve canımı ortaya koydum açıklamaları, umudumuzu korumamızı sağladı” dedi.

BARIŞ, PARTİMİZİN VAZİFESİDİR

Ekmen açıklamalarının devamında “Bunca olaydan sonra çözüm sürecine dair iradenin devam ediyor olması çok önemlidir. Yol kesmeler, araç yakılması, tehdit ve benzeri baskıların tamamen son bulması sürecin sağlıklı devamı açısından hayatidir. Halkımızın özlemini çektiği barış ortamını ve insanların güvenliğini akamete uğratacak her türlü ortamın oluşmaması partimizin ve hükümetimizin başlıca vazifesidir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete