GÜNDEM

EKMEN, ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİTME NEDENLERİNİ ANLATTI

Batman Eski Milletvekili ve AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcılarından Avukat Emin Ekmen, UETD Siyaset Akademisinin konuğu oldu. Ekmen, “çözüm sürecinin değerlendirmesi ve Kürt meselesinin çözümü bağlamında temel parametreler” başlıklı sunumunda çarpıcı cümleler kullandı.

EKMEN, ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİTME NEDENLERİNİ ANLATTI
25-09-2016 21:48
Google News

AK PARTİ, BİREYLERİ ÖZGÜRLEŞTİRME YOLUNA GİTTİ

Ekmen, Almanya’da düzenlenen Siyaset Akademisinde yaptığı konuşmada “Türk ve Kürt arasındaki meselenin hem tarihsel hem yönetim ile ilgili boyutu var. AK Parti çözüm sürecinde anadilde savunma, heyetler ve komisyonlar kurmuştu. Mağdur olan sadece Kürtler değil dindarlar, aleviler ve gayri Müslimler de sorunlar yaşadı. Bireyleri özgürleştirmek her türlü baskıyı kaldırmak AK Partinin hedeflerinden biridir. AK Parti ilk döneminde bu dört gurubu merkeze alan bir program yazdı” dedi.

PKK’YE YÜKLENDİ

Konuşmasında PKK ve HDP’ye yüklenen Ekmen “PKK, çözüm sürecini bitiren taraf oldu. İlker Başbuğ tarihi konuşmasında AK Partiye eğer Kürt meselesine perspektif sağlarsan destek çıkarım diyor. Öcalan’a layıkçılar ve dindarlar arasında çatışma çıkabilir denildiğinde, layıkçıların yanındayız demiş. 2004’de PKK savaş ilan etmesine rağmen AK Parti tazminat yasası çıkartıyor. 2009’da AKP, Anayasa Paketi çıkardı, PKK ambargo kurarak halkı tehdit ediyor. Buna rağmen o bölgelerde yüzde 60 katılım oluyor. Çözüm sürecinde Devlet ve PKK bazı adımlar atılacaktı. PKK Türkiye’yi terk edecekti fakat geri çekilmeyi bozdu” dedi. FETÖ’nün, Kürt meselesindeki çözümü manipüle ettiğini de sözlerine ekleyen Ekmen, dinleyicilerin sorularını yanıtladı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete