GÜNDEM

EKMEN, ÇÖZÜME DOĞRU KONFERANSINDA KONUŞTU

EKMEN, ÇÖZÜME DOĞRU KONFERANSINDA KONUŞTU

EKMEN, ÇÖZÜME DOĞRU KONFERANSINDA KONUŞTU
23-02-2015 19:41
Google News

Emin Ekmen “PKK ne yaparsa yapsın demokratikleşmeden yana, Devlet ne yaparsa yapsın silahsızlanmadan yana olmak zorundayız”

Barış Meclisinin İstanbul Ticaret Üniversitesi ile birlikte düzenlediği “Çözüm’e Doğru Konferansı”na DTK Eş Başkanları Selma Irmak, Hüseyin Yayman ve Ferhat Kentel ile birlikte konuşmacı olarak katılan AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 23. Dönem Batman Milletvekili Emin Ekmen, çözüm sürecini değerlendirdi.

Demokratik iyileşmeler ile silahsızlandırmayı karşılıklı bir tahterevalli olarak görmemek gerektiğini ifade eden Ekmen “PKK ne yaparsa yapsın demokratikleşmeden yana, Devlet ne yaparsa yapsın silahsızlanmadan yana olmak zorundayız. Demokratik mücadele zeminin hiçbir ön şart koşulmadan kabul edilmesi, güçlendirilmesi gerekir” dedi.

OLUMSUZ OLAYLAR, SÜRECİN DAYANIKLILIĞINI ARTTIRDI

Ekmen konuşmasını “AK Parti döneminde 2004, 2005, 2009 denemelerinden sonra 2013 Ocak ayında başlayan ve silahsızlandırmayı hedefleyen 4. girişim dönemi içerisindeyiz. Yaşanan her olumsuz olay, sürecin dayanıklılığını arttırmıştır. Bu nedenlerledir ki Paris cinayetleri, AK Partinin bombalanması, 6–8 Ekim olayları süreci sarsmış ise de sonlandırmamış, hatta yapılan tartışmalar ile daha sağlıklı bir zemine oturtmuştur denilebilir” ifadeleriyle sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete