SİYASET

EKMEN, DEMOKRASİ NÖBETİNDE HALKA SESLENDİ

23 Dönem AK Parti Batman Milletvekili, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Akil İnsanlar Heyeti Üyesi M. Emin Ekmen, demokrasi nöbetine katılmak üzere geldiği Batman’da, vatandaşlara seslendi.

EKMEN, DEMOKRASİ NÖBETİNDE HALKA SESLENDİ
20-07-2016 20:55
Google News

 “SİZ, AMERİKA VE İSRAİL’İ DE YENDİNİZ”

Valilik Kavşağı’nda düzenlenen demokrasi nöbetinde konuşan Ekmen, Amerika’ya seslenerek Fethullah Gülen’in iadesini istedi. Darbe girişiminin, halkın mücadelesi ile püskürtüldüğünü söyleyen Av. Ekmen “Analarım, bacılarım, kardeşlerim, mazlum milletler sizinle gurur duyuyor. Darbe planını yapanlar Amerika ile anlaşmıştı, İsrail’le, İngiltere’yle, Avrupa’yla anlaşmıştı. Maddi güç onlarda olunca, onlar da 5 saat boyunca sesini çıkarmayınca, Amerika Büyük Elçisi Türk baharı diye bilgi notu geçince, BBC ve CNN sessiz kalınca zannediyorlardı ki başarılı olacaklar. Hangi ekip hangi köprüyü tıkayacak, hangi ekip TRT, T24, A Haber’e, CNN’e girecek, hangi ekip Meclisi bombalayacak, hepsinin hesabını yapmışlardı. Ama tuzak kuranlarının en hayırlısının Rabbim olduğunu unutmuşlardı. İnsanlarımız o akşam öyle bir sokağa çıktılar ki örneklerini duyunca gözyaşlarımıza boğuluyoruz. Uçaklar kalmasın diye tarlalarını yaktılar, roket yüklü kamyonların lastiklerini patlattılar. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Siz sadece alçak bir FETÖ’yü gömmediniz, siz Amerika’yı yendiniz, Siz İsrail’i yendiniz” dedi.

“TALİMAT GELİNCEYE KADAR ALANLARDA OLACAĞIZ”

Ekmen, konuşmasının devamında “Sadece 3 gün değil, Başkomutan Recep Tayip Erdoğan’dan talimat gelinceye kadar burada olacağız. Ey Amerika, Ey Obama o alçağı bize ver. Dünyada bilinen bazı terör örgütleri var. Myanmar’da kardeşlerimizi canlı canlı yakanlar var. Suriye’de adam kesen bir DAİŞ var. Kardeşlerim bu terör örgütleri bugüne kadar ne alçaklık yapmışsa, bunlar bu alçaklığı bir gecede yaptılar. Ama Allah’ın izniyle mağlup oldular. Cengâverlerimiz, yiğitlerimiz, agitlerimiz, aralarında astsubayların, polislerin ve esnaflarımızın da bulunduğu tam 201 kişi şehit oldu. Bunlar bizim için şehit oldular” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete