SİYASET

Ekmen’den iktidara eleştiri

Habertürk’te Enine Boyuna Programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Batmanlı Hemşerimiz Mehmet Emin Ekmen, gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

Ekmen’den iktidara eleştiri
21-08-2022 15:43
21-08-2022 15:44
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşmeye yeşil ışık yakarken, muhalefeti yok saymasının tutarsızlık olduğunu dile getiren Ekmen “Dış politika en çok esnek olmamız gereken alandır. Cumhurbaşkanı muhalefet partilerini yok sayarken, hiçbir esneklik göstermezken, muhalefeti her gün terörize ve kriminalize ederken, legal siyasi partilerle görüşenleri suçlarken, aynı dönemde her türlü barbarlığı, savaş suçunu işleyen ve milyonlarca insanın doğrudan veya dolaylı olarak ölümüne neden olan Esad’la görüşebilirim diyorsa orada bir tutarsızlık vardır. Dış politikada ilkelerimiz esas olmalı, insani, ahlaki ve vicdani değerler korunmalıdır. Tüm bunları yaparken elbette çıkarlarımızın sonuna kadar arkasında olmalıyız. Gelinen noktada çıkarları koruyacağız denilerek, ülkemiz için hiçbir çıkar elde edilmediği halde iktidar ahlakını, vicdanını ve ilkelerini tartışma konusu haline getirmiştir” dedi.

“DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA MALZEMESİ HALİNE GETİRİLİYOR”

Ak Parti iktidarının dış politikada izlediği süreci eleştiren Ekmen “Dış politikada yürütülen başarısız süreçlerin çok sayıda nedeni var ancak en önemlisi sessiz yürütülmesi gereken diplomasiyi, iç politika malzemesi etmek için çığırtkan bir propaganda dili olarak kullanmaktır. İktidar, iç politikada birkaç oy devşirmek için dış politikada sürekli olarak bir kavga başlatıyor ve bunu çıkarlarımızı savunuyoruz yalanıyla örtbas etmeye çalışıyor. Bugün Suriye ile yaşanan süreçte de buna 13 yıldır bir bir şahit olduk. Peki, son 13 yılda neden bunları yaşadık. Türkiye, halen aynı hataları yapıp farklı sonuçlar bekliyorsa, bu kafa ile hiçbir sorunu çözemez” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete