SİYASET

EKMEN “GÜLEN BARIŞ SÜRECİNE ZARAR VERDİ”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Batman Eski Milletvekili Av. Mehmet Emin Ekmen, İngiltere'deki Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği yuvarlak masa toplantısına katıldı.

EKMEN “GÜLEN BARIŞ SÜRECİNE ZARAR VERDİ”
15-10-2016 14:29
Google News

DARBE GİRİŞİMİNİ 3 KISAMDA DEĞERLENDİRDİ

İngiltere'nin Başkenti Londra'daki New Zealand House'da gerçekleşen toplantıya Londra’nın önde gelen siyasi analiz firmaları ve İngiliz düşünce kuruluşları katıldı. Moderatörlüğünü Dr. Janroj Keleş’in yaptığı toplantıda, Akil İnsanlar Heyeti Üyesi Av. Ekmen, darbe girişimini üç kısımda ele aldı.

“CEMAAT, YARGI DÂHİL BÜTÜN KURUMLARA NÜFUS ETTİ”

Ekmen, ilk kısımda Gülen Cemaati'nin, geçmişten gelen kamu kurumlarında ve özellikle yargıda yer almalarını değerlendirdi. Ekmen, Gülencilerin yargı dâhil tüm kamu kurumlarına nüfuz ettiklerini söyledi.

“TUTUKLANANLAR, DARBE GİRİŞİMİNDE GÖREV ALMIŞ KİŞİLER”

Ekmen, ikinci kısımda darbe teşebbüsünün ardından büyük oranda tutuklamaların yapıldığını ve bunların hem darbe ve Gülen ile direkt ilişkisi olanlarla hem de darbe gecesi devlette bilgisayar teknisyenleri gibi önemli noktalarda görev almış kişilerin oluşturduğunu söyledi.

GÜLENCİLER, BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİ BALTALADI

Ekmen darbe girişimi değerlendirmesinin üçüncü kısmında ise Gülen Cemaatinin barış sürecine verdiği zararları anlattı. Ekmen, Gülencilerin barış görüşmelerini baltalamak amaçlı her türlü yola başvurduklarını savundu. Gülen cemaatinin yurtdışında azınlıkları desteklemelerine rağmen Türkiye’de Kürtlerin hakları için yapılan siyasete köstek olduklarını belirterek Ekmen, Gülen ve cemaatini ikiyüzlülükle suçladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete