SİYASET

Ekmen, iki bakana güvenli sokakları sordu

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, 2024 yılı bütçe görüşmelerinde, İçişleri ve Sağlık Bakanları’na sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeleri sordu.

Ekmen, iki bakana güvenli sokakları sordu
19-12-2023 13:25
19-12-2023 13:17
BATMAN
Google News

Ekmen, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya illegal yapılanmalarla yapmış olduğu etkili mücadeleden ötürü teşekkür ederken, sokakları tehdit eden bir diğer faktör olan sokak köpeklerini şu sözleriyle gündeme getirdi, “Sayın İçişleri Bakanımız, mafya ve çetelerle verdiğiniz mücadelenin şehirlerimizi daha güvenli kıldığı hususunda ortak bir kanaat var ve milletimiz müteşekkir. Ancak şehirlerin güvenli olması yetmiyor, sokakların da güvenli olması lazım. Birçok yerde çocuk, kadın ve yaşlılar köpeklerin saldırı tehdidi nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamıyorlar. Bir veriye göre, son bir yılda 24 can kaybı, 535 yaralı var. Sokak köpekleriyle ilgili mücadele öncelikle belediyelerin görevi, Bakanlığınız belediyelerin bu konudaki sorumluluklarını takip etmekte midir?” Dedi.

ALINAN TEDBİRLER NELER?

Ekmen, Sağlık Bakanına ise “Sokak köpekleri saldırmasalar dahi birçok paraziter hastalığın yayılmasına sebebiyet verebilmektedir. Köpek saldırıları ve köpek sebepli hastalıklar istatistikleri ve bu konuda aldığınız tedbirler nelerdir?” dedi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete