SİYASET

EKMEN’LE TAN ARASINDA TANSİYON YÜKSELDİ

EKMEN’LE TAN ARASINDA TANSİYON YÜKSELDİ

EKMEN’LE TAN ARASINDA TANSİYON YÜKSELDİ
10-10-2014 20:28
Google News

CNNTürk ekranlarında yayınlanan Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5N1K’da HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile 23. Dönem AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen arasında gerilimli dakikalar yaşandı.

Kobanê’deki IŞİD kuşatması ile başlayan ve ülke geneline yayılan protesto gösterilerinin ekrana taşındığı 5N 1K hararetli bir polemiğe sahne oldu. HDP milletvekili Altan Tan ile eski AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen arasındaki tartışmada sert ifadeler dikkat çekti.

CANLI YAYINDA KOBANÊ KAVGASI!

AK Parti hükümetinin Suriye’de IŞİD’e destek verdiği ve Kürtlerin bölgede yeni bir statü elde etmesini engellemek için IŞİD’i kullandığını kaydeden Altan Tan, AK Parti’li yetkilileri sert şekilde eleştirdi. Mehmet Emin Ekmen ise Tan’ın suçlamalarını reddederken “IŞİD’e tek bir silah tek bir yardımda bulunmadık” dedi.

ERDOĞAN VE ÖCALAN KAVGASI!

Ekmen, Kürt hareketinin Rojava’da Esad rejimi ile işbirliği yaptığını iddia ederken PYD’nin Kürtleri temsil etmediğini iddia etti. Ekmen, Altan Tan’ın eskiden PKK ve lideri Abdullah Öcalan’ı eleştiren kitaplar yazdığını hatırlattı. Ekmen’in sözlerine karşılık Altan Tan “Varlığınızı Tayyip Erdoğan’ın varlığına armağan etmeyin” deyince stüdyoda gerilim tırmandı.

SEN BENİM ZEKÂTIM KADAR ÖZGÜR DEĞİLSİN!

Altan Tan: Ben Mehmet Emin’e hemşerim ve kardeşim olarak bir şey söylemek istiyorum. Varlığınızı Tayyip Erdoğan’ın varlığına armağan etmeyin. Önünüzdeki ilk seçimde nasıl listeye gireriz hesabı yapmayın. Bu AKP’nin hiç mi hatası yok, her yaptığı doğru mu? Bütün yaptıkları doğru mu bunların? M. Emin Ekmen: Şu anda saygısızlık yapıyorsunuz. Ben Sizin Öcalan ve PKK hakkında onca eleştiri yaptıktan sonra HDP’den aday olduğunuzu söyledim sadece. Bana hakaret edeceksen dinlemem. Benim AK Parti’de söz söyleme hürriyetim senin HDP’de söz söyleme hürriyetinden 10 kez fazladır. Altan Tan: Bak Mehmet Emin, sen benim zekâtım kadar özgür değilsin. Ben şimdiye kadar PKK hakkında ne yazmışsam hepsinin altına yine imzamı atıyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete