SİYASET

EKMEN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucu Üyeliği ile Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı görevini yürüten Batmanlı Siyasetçi Av. Mehmet Emin Ekmen, Batmanlı Gazeteci Mansur Obut’a önemli açıklamalarda bulundu.

EKMEN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
13-04-2020 02:41
Google News

 

Sosyal medya ortamında yöneltilen soruları yanıtlayan Ekmen “DEVA Partisinin kurucu kadrosu, % 35 kadın kotası, % 20 gençlik kotasından oluştu. Partimize çok deneyimli, bilinen siyasetçilerden talepler oldu. İsimlerini sayamıyoruz ama onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanacağız. Bizim esas amacımız özellikle kadınların ve gençlerimizin siyaset sahnesine girip, demokrasi, insan ve hak özgürlüklerine saygı duyan ve bunun için mücadele eden bireylerle toplumu kucaklamaktır" dedi. 
TEŞKİLATLANMALARA HIZ VERDİK
Ekmen, partilerinin Türkiye’nin her yerinden ilgi gördüğünü belirterek “Resmi web sitemizden şu ana kadar 50 bine yakın isim, partimizde görev almak için başvuru yaptı. Partimiz organlarıyla yaptığımız istişarelerle kriterlerimizi belirledik. Kriterlerimiz, iyi insan olacak, işini sevecek, işine zaman ayıracak ve yaşadığı yerde halkın sevdiği ve değer verdiği biri olacak. Parti organımızda hiçbir yetkili kendi il komisyonunda görev almayacak. Gelen müracaatlar doğrultusunda il başkanlığı, il ve ilçe yönetimlerinin oluşmasını sağlayacağız" dedi.
ÜLKENİN TEMEL SORUNU HAK, HUKUK, ADALET VE ÖZGÜRLÜK...
Ekmen, ülkenin içinde bulunduğu durumu özetlerken “Maalesef birçok alanda önemli sorunlar var. Ben bir hukukçu olarak da ülkemizde özellikle en tepedeki isimden, en alt tabakada yaşayan bireylere kadar herkesin hak, hukuk, adalet ve özgürlüklerinin kısıtladığını düşünüyorum. Bu gün mahkemeye giden kim olursa olsun yargının hiçbir siyasi baskı altında kalmadan adil ve güvenilir kararlar verebileceğine inanmalıdır. Yargıya olan güveni mutlak suretle tarafsız ve bağımsız hale getirmek zorundayız. Bunu sağladığımız zaman diğer sorunlar çözüme kavuşacaktır. Yine ekonomi ve eğitim konuları, partimizin öncelikli çözülmesi gereken başlıkları arasındadır” dedi.
EKONOMİDE GÜVEN ŞART
Ekmen, ekonomiye ilişkin “Ekonominin temel kurallarından biri de güvendir. Bu gün Türkiye’ye para akışını sağlayacak özellikle dış sermaye, gerek borç vermesinde ve gerekse yatırım yapmasında güvenli ve istikrarlı bir iktidarı temel olarak alır. Maalesef şu anda bir çok Avrupa ülkesinin ve hatta ülke içerisinde yaşayan vatandaşlarımız, ekonomide devlete çok da güvenmiyor. İktidarımız döneminde sağlayacağımız bu güven ortamı sayesinde, kişi başı milli geliri 14-15 bin dolara çıkaracağımıza inanıyoruz. Kaynak bulma ve kaynak yaratma konusunda hiçbir sıkıntımız olmayacak. Yeter ki gereksiz ve lüzumsuz israfların önüne geçelim ve o kaynakları yaratalım” dedi.
İTTİFAKLARIN MERKEZİ OLACAĞIZ
Olası bir seçimde yapılacak ittifakları değerlendiren Ekmen “Başkanlık sistemiyle beraber bu ülkede % 50+ 1’i almak için ittifaklar kaçınılmaz hale gelmiştir. Biz DEVA Partisi olarak başkanlık sistemine karşıyız. Türkiye’de güçlendirilmiş parlamenter sisteminden yanayız. Şu anda bunları konuşmak erken ancak olası ittifaklar durumunda bizim partimiz, muhalefette kalan tüm partilerin merkezinde kalacak, ilkeler doğrultusunda güçlü yapılanmalarda birlikte hareket edebilecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete