GÜNDEM

EKOLOJİ HAREKETİ’NDEN LİCE ÇAĞRISI!

Batman Ekoloji Hareketi (MEH), Diyarbakır’ın Lice kırsalı başta olmak üzere bölge illerinde yürütülen operasyonlar sırasında doğanın tahrip edildiğini savunarak konuyla ilgili kitlesel basın açıklaması düzenledi.

EKOLOJİ HAREKETİ’NDEN LİCE ÇAĞRISI!
02-07-2016 02:58
Google News

Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde düzenlenen basın açıklamasına MEH Eş Başkanları İlham Kuyumcu ve Tuğçe Menge, HDP İl Eş Başkanları Fatma Kapalıgöz ve İkram İrgi, HDP İl Yöneticileri, Petrol İş ve Eğitim Sen Temsilcileri ile STK yöneticileri katıldı.

“KÖY VE ORMANLAR BOŞALTILMAK İSTENİYOR”

Doğa tahribatları ile köy ve ormanların boşaltılmak istendiğini savunan MEH Eş Başkanları Kuyumcu ve Menge “Sur, Farqin, Cizre, Nusaybin, İdil, Şırnak ve Gever, kentsel kırıma uğratıldı. Yüzlerce savunmasız insan ve binlerce hayvan, savaş sürecinde katledildi. Cudi ve Lice’de, güvenlik gerekçesiyle bilinçli olarak ormanlarımız ve içindeki tüm canlılar ateşe verilmekte, on binlerce hektar ormanlık alan yok edilmektedir” dedi.

“HUKUKSAL MÜCADELE VERECEĞİZ”

Doğa tahribatlarına karşı hukuksal mücadele vereceklerini açıklayan MEH Eş Başkanları İlham Kuyumcu ve Tuğçe Menge “Yüzyıllardır elinde zeytin dalı taşıyan Kürt halkına ve doğasına dönük imha politikalarına karşı tüm vicdan sahiplerini ortak mücadeleye çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete