SİYASET

“EKONOMİK SORUNLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI”

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, ekonomik krizin nedenleri ve çözüm önerilerinin araştırılması için Meclise araştırma önergesi sundu.

“EKONOMİK SORUNLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI”
05-02-2020 14:45
Google News

 

Vekil İpekyüz “Türkiye’de, işsizlik, enflasyon, cari açık, gelir dağılımı adaletsizliği, yüksek döviz kuru ve maliyet artışları, asgari ücret, ekonomiye güvenin azalması sonucu yatırımların azalması gibi temel ekonomik göstergelerdeki kötü gidiş, her geçen gün daha da derinleşiyor. Toplumsal emeğin sonucu ortaya çıkan artı değerin dağıtımı, vergi oran ve muafiyetleri, belli kesimlere tanınan imtiyazlar ve vergi afları gibi önemli iktisadi meseleler KHK’lerle çıkarılmaya başlanmış, demokratik yönetimin varlığının göstergesi sayılan bütçe hakkı, Meclis’in işlevsiz kılınmasıyla halkın elinden alınmıştır. Gelinen süreçte, en yüksek işsizlik rakamlarına ulaşılmış, mal ve hizmet, üretim maliyetlerinin artmasıyla birlikte ortaya çıkan enflasyonist ortamda emekçi sınıfın alım gücü iyice düşmüş, yoksulluk artmıştır” dedi.

TÜİK, İNANDIRICILIĞINI KAYBETTİ

Vekil İpekyüz, meclis araştırma önergesinin devamında “Gerçeklerden uzak ekonomik verileri açıklayan TÜİK, toplum nazarında inandırıcılığını yitirmiş, açıklanan enflasyonla gerçek enflasyon arasındaki makas gün geçtikçe açılmıştır. Sene sonu ortaya çıkan enflasyon oranını baz alarak memur maaşlarına % 4 oranında zam yapan iktidar, Avrasya Tüneline % 56, tren bilet ücretlerine % 350, son bir yılda elektrik ve doğalgaza yaklaşık olarak % 50–60 zam yapmıştır. Gelir dağılımında adaletin sağlanması, yoksulluk, işsizlik, enflasyon gibi temel sosyo-ekonomik sorunlara çözüm bulunması amacıyla araştırma komisyonu kurulması elzemdir” dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete