EKONOMİ

EKONOMİYE YÖN VEREN ALYA GRUP PLASTİK

Saygıdeğer okurlar...

EKONOMİYE YÖN VEREN ALYA GRUP PLASTİK
23-03-2015 17:50
Google News

Batman Sonsöz Gazetesi’nde rutin köşe yazılarımın yanında “Batman Ekonomisine Yön Verenler” köşemle de Batman sanayisinin ve ekonomisinin nabzını tutmaya devam ediyorum.

“Batman Ekonomisine Yön Verenler” yazı dizimizde bugüne kadar pek çok firmayı konuk ettik. Amacımız Batman’da gelişip büyüyen, Batman istihdamına ve ekonomisine katkı sağlayan firmaları tanıtmak. Bu köşe sayesinde Batmanlılar, işadamlarını ve sanayicilerini tanıyor, Batman’da neler üretiliyor, üretilen ürünler nerelere ihraç ediliyor, sektörün sorunları neler, işadamlarının beklentileri neler... Bunları tüm detaylarıyla siz okurlarımıza aktarıyorum.

ALYA GRUP PLASTİK

Bu haftaki konuk firmamız, üretim ve hizmet kalitesini en üst seviyede tutan ALYA GRUP firması oldu. Güvenilir kuruluş olma ilkesi ile hareket eden, müşteri memnuniyetini ön planda tutan, kaliteli ürün ve hizmetleri ile geniş kitlelere erişen, uzman personeli ve müşteri odaklı anlayışı ile geniş bir vizyona sahip olan ALYA GRUP, 6500 m2 alan üzerinde kurulu fabrikası ile organize sanayi bölgesinde üretim yapmaktadır.

BÖLGEDE SU DEPOSU ALANINDA İLK VE TEK KURULUŞ BİZİZ

Her zaman en iyi hizmeti sunmayı ve müşteri memnuniyetini sürekli yükseltmeyi hedeflediğini söyleyen firmamızın başarılı sahibi Hamit Altunbaş “Cam montajı, alüminyum doğrama, cephe, kompozit sektöründe 15 yıl çalıştıktan sonra depo sektörüne girdik. Batman’da Polietilen Su Deposu imalat ve pazarlama sektöründe yaklaşık bir yıldır organize sanayi bölgesinde faaliyet göstermekteyiz. Batman’da hatta güneydoğuda bu sektörde hizmet veren başka firma olmaması, ürünlerin hacminin  büyük olması ve dolayısı ile  nakliyesinin  zor olmasından dolayı  bu sektöre girmeye  karar verdik. Yani bölgede Polietilen Su Deposu imalat ve pazarlama sektöründe ilk ve tek kuruluş biziz” diyor.

NELER ÜRETİYOR?

Örnek bir marka olma yolundaki hizmetlerine devam ettiklerini belirten firma sahibimiz Hamit Bey “Depo imalat sektöründeki ürünlerimiz, satış sonrası hizmet ve temel değerlerimiz ile bölgemizde lider ve çevre dostu bir firmayız. Polietilen Su Depolarını 300 lt,500 lt,1000 lt,1500 lt,5000 lt,7500 lt,10000 litreye kadar değişen hacimlerde üretim yapmaktayız. Şeffaf, mavi ve çift katlı olmak üzere üç çeşit depo üretmekteyiz. Damlama, sulama, içme suyu(gölgede) ve kullanım amaçlı depolamak için Şeffaf Depo, Yakıt ve kimyasal madde için Mavi Depo, Özellikle içme suyu (güneşte, gölgede) depolamak için içinde Çift Katlı Depoyu müşterilerimize tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullanıyor.

YOSUN TUTMAYAN DEPOLARIMIZ İLE GARANTİ VERİYORUZ

Yıllık 25000 depo üretim kapasitesine sahip olduklarını açıklayan firma sahibimiz “Taahhütlerini zamanında ve eksiksiz yerine getirmek için gerekli ekip ve ekipmana sahip olan bir firmayız. Yıllık 25000 depo üretim kapasitesine sahibiz. Bizi diğer firmalardan ayıran en önemli özelliğimiz, yosun tutmayan depolara sahip olmamızdır. Biz ürünlerimize garanti veriyoruz” açıklamasını kullanıyor.

NERELERE MAL SATIYOR?

Yurtdışı görüşmelerine devam eden ve çok yakında ihracata başlayacak olan firmamız, Diyarbakır, Siirt, Iğdır, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Muş, gibi pek çok ile ürün yollamaktadır. Kalıplarını revize edip ürün kalitesini arttırmak ve yeni makineler ile yeni ürünler üretmek firmamızın hedefleri arasındadır.

DEVLET BİR YERDEN DESTEK VERİRKEN ON YERDEN ALIYOR

Sevgili okurlarımız, bu köşeyi yazdığım günden beri tüm firmaların en önemli ortak sorununun teşvik yetersizliği olduğunu bu firmamızdan da anlıyoruz. Henüz hiçbir teşvikten faydalanamadıklarını belirten Firma Sahibimiz “Diğer firmalarda olduğu gibi biz de yeterli teşvik alamıyoruz. Devlet bir yerden Teşvik verirken on yerden alıyor. Teşvikler yeterli olsaydı organize sanayideki pek çok firma kapalı olmazdı. Kalkınma ajanslarının amacı yerele vakıf olup bölgeyi kalkındırmak olmalı. Ama şuan sadece kamuya hizmet eden bir kuruluş haline geldiler. Örneğin, DİKA’nın destekleri daha çok kamuya yönelik oysa özel sektöre yönelik olmalıdır. Bizim DİKA’dan beklentimiz, sanayicileri ziyaret ederek eksikliklerini tespit edip ona göre teşvik vermesidir” diyor.

YORUMUMUZ

Batman’da üretim yapan firmalarımız, genel olarak teşviklerin yetersizliğine ve daha pek çok sıkıntıya rağmen bölgemiz için gerçekten çok önemli faaliyetlerde bulunduklarına şahit oluyoruz. Bunda ki en büyük etken Batman’da üretim yapan firmaların çoğunun Batmanlı olması ve Batman’a olan bağlılıklarının bir sonucudur. Batman’ın genç ve dinamik nüfusu sanayicilerimizin özverili ve başarılı çalışmaları dikkatimizi çekmektedir. Bu köşeyi yazmamızdaki en büyük etken Batmanlı bilinci oluşturmak ve halkımızın bu firmaların ürünlerini tercih ederek firmalarımızın büyümesine katkı sağlamaktır. Pek çok firmamız gibi ALYA GRUP da Polietilen Su Deposu alanında bölgemizde bir ilk olması bizi gerçekten gururlandırıyor. Çevre dostu, güçlü, saygın ve örnek bir marka olma yolundaki hizmetlerinden dolayı firmamıza teşekkür ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete