GÜNDEM

Ekranların tanınan iki yüzü Batman’daydı

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından organize edilen 'Batman Film Günleri temalı etkinlikler kapsamında ünlü oyuncular Perihan Savaş ve Halil Ergün, sinemaseverlerle söyleşide buluştu.

Ekranların tanınan iki yüzü Batman’daydı
04-03-2024 03:59
03-03-2024 17:01
BATMAN
Google News

Moderatörlüğünü Suat Köçer'in yaptığı söyleşi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşti. Perihan Savaş “Televizyon kanalları çoğaldı. Yapılan çok iyi işler de var ama kötü işler de var. Dizilerdeki reyting olayına ben şahsen inanmıyorum. Bir defa bir kanunlaşma yok. Oysa şimdiki teknik ve imkânlar eskiden yoktu” dedi.

TİYATRO MACERAMIZIN, SANATIN HALKLA BULUŞTUĞU BİR DÖNEMDİ

Ergün ise “Ben mülkiyeliyim, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum ama kaymakam veya vali olmak istemedim, Tiyatroyu seçtim. Çok önemli tiyatro hareketleri içinde oldum. Bir de şansımız, 40 tane tiyatronun yol açtığı bir dönemdir o. Köylere, kentlere kadar uzanan bir tiyatro maceramızın, sanatın halkla buluştuğu bir dönemdi. Yani halkın toplumsallaşma kültüründe çok önemli bir fonksiyonu vardır. Başka insanın hayatına katılma gibi bir kültür. Çok sonra bir hayat tarzı haline dönüştü” dedi. (Belediye Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete