GÜNDEM

“EKSİKLERİ TAMAMLAMAK İÇİN GELDİK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Cumhurbaşkanı talimatıyla geldikleri yeni Hasankeyf Yerleşkesi’nde inceleme yaptı.

“EKSİKLERİ TAMAMLAMAK İÇİN GELDİK”
12-08-2020 17:11
Google News

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATLARI VAR
Batman Havalimanı’nda karşılanan heyet, Vali Hulusi Şahin’i ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Binası’nda partililerle görüştü. Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Otelinde toplantıya katılan Karaaslan “Arkamızda çok önemli bir tarihi, arkeolojik alan var. Karşımızda yeni Hasankeyf. Burada Ilısu Veysel Eroğlu Barajı'nın son hali var. Medeniyetlerin buluşma noktası olabilecek, geçmişi en erken 12 bin yıl öncesine dayanan çok özel bir mekândayız. Bu mekânın ruh bulduğu o önemli yaşanmışlıkları önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu konuda talimatları var. Hasankeyf gerçekten bir göz bebeği konumunda. Buranın tarihi mirasını korurken hem onu geleceğe bırakma gayesiyle çok özenli bir çalışma yürütülürken hem de aynı zamanda yeni bir yerleşim alanı kurgulandı” dedi.

HASANKEYF, TÜRKİYE'NİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Eroğlu da mevcut Hasankeyf'in 6 kat büyüklüğündeki bir alanı planladıklarını belirtirken “Dünyada örneği görülmeyen bir şekilde tarihi eserleri taşıdık. Bu teknoloji, dünyada örnek oldu. Buraya müze yapıldı. Ancak, her inşaatın yüzde 99'u tamamlansa bile bazı eksiklikler göze çarpıyordu. Bu eksiklikleri görmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımız bizi görevlendirdi. Eksiklikleri tamamlamak için buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu baraja adımı verdi. Bu baraj bu bölgeye hem ekonomik hem medeniyet açısından çok büyük bir katkı sağlayacak. Şu gördüğünüz Hasankeyf, Türkiye'nin cazibe merkezi olacak” dedi. 
Toplantının ardından Hasankeyf Kapalı Çarşıyı gezen heyet, müze ve arkeopark alanında incelemelerde bulundu, tekne turuyla Hasankeyf Kalesi'ni gezdi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete