SPOR

Elazığ'da Spor Tesisleri ve Lisanslı Sporcu Sayısı Artıyor

Elazığ'da yapılan modern spor tesisleri ve artan lisanslı sporcu sayısı hakkında bilgiler içeren haber.

Elazığ'da Spor Tesisleri ve Lisanslı Sporcu Sayısı Artıyor
21-03-2024 12:40
Google News

Elazığ Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yapılan çalışmalarla kentteki spor tesisleri ve lisanslı sporcu sayısı artmaya devam ediyor.

Son 4 yılda Elazığ'da futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tenis, atıcılık, okçuluk, tekvando, karate, boks, güreş, bilardo, badminton, satranç, atletizm, dart gibi birçok branşta modern antrenman salonları ve spor tesisleri kuruldu. Bu yatırımlar sayesinde 2019 haziran ayında 5 bin 595 olan aktif lisanslı sporcu sayısı, bu yıl mart ayı itibarıyla 15 bin 580'e ulaştı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, kente yapılan 2,5 milyar lira yatırımın Elazığ'ın spor alanında istenilen seviyeye gelmesine yardımcı olduğunu belirtti. Kentte 49 farklı branşta hizmet verildiğini ve spor salonlarının dolu dolu olduğunu ifade etti.

Yeni yapılan spor salonlarıyla gençlerin spora olan ilgisinin arttığını vurgulayan Eren, Elazığ'ın artık bir spor ve şampiyona şehri haline geldiğini söyledi. Yeni tesislerde milli takımları ağırladıklarını ve başarılı sporcular yetiştirdiklerini belirtti.

Sporcu sayısını artırmak için çalışmaların sürdüğünü aktaran Eren, aileleri ve gençleri spor yapmaya teşvik etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Aynı şekilde tekvando antrenörü Abdullah Barış ve milli boksör Remziye Yenikan da devletin sunduğu imkanları en iyi şekilde kullandıklarını ve sporcuların yoğun ilgisi olduğunu belirttiler. Elazığ'da spor tesisleri ve lisanslı sporcu sayısının artmasıyla birlikte sporun şehirdeki önemi her geçen gün daha da artıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete