GÜNDEM

ELEKTRİK ARIZALARINA TERMAL KAMERALI TESPİT

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 1.6 milyonun üzerindeki müşterisine elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ), yaklaşan kış mevsiminde arızalardan kaynaklanan kesintileri en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

ELEKTRİK ARIZALARINA TERMAL KAMERALI TESPİT
20-10-2016 20:29
Google News

Kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde Dicle Elektrik Dağıtım, sorumluluğundaki 6 il ve bağlı 59 ilçede ciddi bir kışa hazırlık çalışması başlattı. Teknolojinin yarattığı imkânlardan azami düzeyde yararlanan, bunun için yeni projeler geliştiren DEDAŞ, arıza tespitinde termal kamera kullanımını yaygınlaştırdı. Daha önce kısıtlı biçimde pilot uygulamalar için kullanılan termal kameraların sayısı artırıldı. Her biri yaklaşık 30 bin lira olan kameralardan temin ederek tüm illere gönderen enerji şirketi, bunun için personel eğitimlerini de tamamladı. Termal kameralı ekipler, şehir merkezlerinin yanı sıra kırsalda bulunan toplam 64 bin kilometre uzunluğundaki enerji hatlarının yanı sıra 15 bin 450 trafoyu tek tek dolaşarak olası arızaları belirliyor ve gerekli onarımları yapıyor.

“ARIZA VE KESİNTİLER EN AZA İNDİRİLECEK”

Kış mevsiminde arızaları ve elektrik kesintilerini en aza indirmek için çalışmalarının sürdüğünü belirten Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, bunun için teknolojik imkânlardan azami düzeyde istifade etmeye devam edeceklerini belirterek “Şirket olarak daha önce pilot bölgelerde kullandığımız termal kameraların sayısını artırarak tüm illerimizde kullanmaya başladık. Termalin yanında TTR, Meger gibi teknolojik cihazlardan da yararlanıyoruz. Teknolojik imkânlar sayesinde arıza tespitlerinde çıplak gözle yapılandan çok daha olumlu sonuçlar almaya da başladık” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete