GÜNDEM

ELEKTRİK HATLARI PATLADI

ELEKTRİK HATLARI PATLADI

ELEKTRİK HATLARI PATLADI
08-12-2014 20:35
Google News

Havaların soğuması ile birlikte elektriğin ısınma amaçlı kullanıldığı Batman’da elektrik kesintileri ve trafolarda patlamalar baş gösterdi.

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (DEDAŞ), Türkiye Elektrik İletim Şirketi’nden (TEİAŞ) aldığı yeraltı enerji nakil hatları, aşırı yüklenme sonucu patladı. Hatlarda meydana gelen patlamalar nedeniyle şehrin büyük bir kısmına uzun süre enerji verilemedi.

ONARILDI, YİNE PATLADI

DEDAŞ, Pazar günü yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yaptı. DEDAŞ yetkilileri, Pazar günü saat 11.00 sıralarında TEİAŞ’tan gelen şehir–4 ve şehir–6 ana hatlarında patlama yaşandığını belirtti. Yetkililer, yeraltı kablolarının yanmasına sebep olan patlamalardan sonra olay yerine intikal edildiğini ve sorunun saat 15.00 sıralarında giderilerek bu hatlardan beslenen kesimlere elektrik verildiğini bildirdi. Onarım tamamlandıktan kısa bir süre sonra şehir–6 hattının farklı bir noktasında yine aşırı yüklenme nedeniyle yeni bir patlama meydana geldiğini ifade eden DEDAŞ yetkilileri, kesintilerin tekrar vuku bulduğunu açıkladı.

HATLAR ARTIK DAYANMIYOR

Yeraltından geçen ana hatlardaki patlamaların, aşırı yüklenme nedeniyle yaşandığını kaydeden DEDAŞ yetkilileri “aşırı yüklenmeye artık ana hatlar da dayanmıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız, kaçak elektrik kullanmanın yanı sıra israftan kaçınmalıdır” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?