GÜNDEM

ELEKTRİK TÜKETİMİ TAVAN YAPTI

Güneydoğu’da mevsimin en soğuk günleri yaşanırken, hava sıcaklığı -14 dereceye kadar indi. Kar yağışı ve soğuk havanın etkisi ile bölge illerindeki elektrik tüketimi adeta tavan yaparak, Ocak ayında son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ELEKTRİK TÜKETİMİ TAVAN YAPTI
03-02-2017 17:45
Google News

OCAK’TA TÜKETİM ÖNCEKİ YILA GÖRE %5 ARTTI

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde 1.6 milyon tüketiciye elektrik tedarik hizmeti veren DEDAŞ’ın verilerine göre, 2017 yılı Ocak ayında bölge genelindeki tüketim, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5 oranında arttı. Bu yıl dondurucu soğukların yaşandığı Ocak ayında bölge genelinde ısınmada kullanılmasından dolayı elektrik tüketimi 2 milyonun MWh’in(megavatsaat) üzerinde gerçekleşti.

“ELEKTRİĞİN ISINMADA KULLANMAYIN” UYARISI

Bölgedeki soğukların artmasına paralel olarak, ısınma amaçlı kullanılan elektrik tüketimi de artış gösterdi. Enerji şirketinin yetkilileri, dünyanın hiç bir yerinde elektriğin ısınma amacıyla kullanılmadığının altını çizerek, arızaların yaşanmaması ve herkesin kesintisiz elektrik enerjisi alabilmesi için kayıt dışı kullanımdan kaynaklanan enerji israfına son verilmesini istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete