GÜNDEM

Elli bir vilayette Aykome uygulanacak

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, büyükşehir olmayan 51 vilayette ilk defa hayata geçecek proje olan AYKOME (Alt Yapı ve Koordinasyon Merkezi) Toplantısına başkanlık ederek, kentte yürütülecek alt yapı çalışmaları hakkında kurum ve birim müdürlerinden bilgi aldı.

Elli bir vilayette Aykome uygulanacak
30-12-2022 20:50
30-12-2022 20:52
BATMAN
Google News

Batman’da alt yapı çalışmalarının koordineli yürütülmesi için kurulan AYKOME, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Türk Telekom, DEDAŞ ve SİBADAŞ çalışmalarında kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve yürütülen faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesini amaçlıyor. Web mobil harita tabanlı portal uygulama sistemi sayesinde, şehirde yapılacak tüm altyapı çalışmaları sistem üzerinden kontrol edilerek onay verildikten sonra koordineli şekilde planlanıp çalışmalara başlanacak. Belediye Fen İşleri ve Bilgi İşlem Müdürlüklerinden sistem hakkında ayrıntılı bilgi alan Vali Canalp, çalışmaların koordineli yürütülmesinin kamu güvenliği, zaman ve maliyet bakımından önemine vurgu yaparken, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılmasına da dikkat edilerek çalışmaların hızlı yürütülmesini istedi.

4 YILLIK MASTER PLAN HAZIR

2023, 2024, 2025 ve 2026 yıllarına ait tüm yatırımcı kurumların altyapı çalışması haritaları tek tek sisteme yüklenerek faal hale getirilen AYKOME, sadece bölgesel değil cadde ve sokak bazlı şehrin en kılcal damarlarına kadar ulaşabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete