SPOR

Emekli Astsubay Demirhan: Rekortmen Dede

Emekli astsubay Demirhan, atletizmdeki başarılarıyla dikkat çekiyor. Konya'da yaşayan Demirhan, 75 yaşında Türkiye rekorları kırarak şampiyonluklar elde ediyor.

Emekli Astsubay Demirhan: Rekortmen Dede
15-03-2024 13:09
Google News

Emekli astsubay Demirhan, Konya'da "Rekortmen dede" olarak biliniyor. 1965 yılında askeri lisede atletizme merak salan Demirhan, emekliliğinden sonra da masterler klasmanında yarışmalara katılmaya devam etti.

Avrupa ve Türkiye'de birçok rekorun sahibi olan Demirhan, son olarak Bursa'da düzenlenen Türkiye Masterler Salon Şampiyonası'nda 75 yaş kategorisinde 400, 800, 1500 ve 3 bin metre parkurlarında koşarak dört kategoride de şampiyon oldu. Ayrıca 800, 1500 ve 3 bin metrede Türkiye rekoru kırdı.

Demirhan, 76 yaşında olmasına rağmen hiçbir rahatsızlığının bulunmadığını ve düzenli spor, mutlu aile hayatı ve sağlıklı beslenme sayesinde formunda olduğunu belirtiyor.

2024 Dünya Masterler Pist Şampiyonası'na hazırlanan Demirhan, hedeflerine ulaşmak için antrenman programını harfiyen uyguluyor ve sağlıklı bir yaşam sürdürüyor. Kendisini spora borçlu olduğunu dile getiren Demirhan, yaşam tarzının diğer yaşıtlarına göre kendisine ne kadar fayda sağladığını gördüğünü söylüyor. Yaz döneminde üç önemli şampiyonaya katılacak olan Demirhan, Türkiye Şampiyonası'nda 1500 ve 2 bin metre engelli parkurunda koşmayı planlıyor. Dünya ve Balkan Şampiyonaları için de özel bir hazırlık programı uygulayan Demirhan, hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğündeki antrenöründen aldığı programı titizlikle uygulayan Demirhan, beslenme düzenine de özen gösteriyor ve bu sayede birincilikler elde ediyor. Daha nice başarıların geleceğine inanan Demirhan, uluslararası sahnede ülkemizi gururla temsil etmeye devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete