GÜNDEM

EMEKLİ TOKİ’LERİ İÇİN BASINA AÇIKLAMA YAPILDI

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi tarafından TOKİ’nin aracılığı ile Batman’a kazandırılan 1447 konut için anahtar teslimi yaklaştı. Dernek bürosunda basın mensupları ile bir araya gelen Dernek Başkanı Hüseyin Ekmen, evlerin 45 gün içinde teslim edileceğini söyledi.

EMEKLİ TOKİ’LERİ İÇİN BASINA AÇIKLAMA YAPILDI
22-07-2016 22:00
Google News

EMEKLİ TOKİ’LERİNİN SÜRECİNİ ANLATTI

Emekli konutlarının yapımına ilişkin süreci anlatan Ekmen “TOKİ Başkanlığı tarafından yaptırılması istenen toplu konutların talebi, illerde Valilik, Kaymakamlık ve Belediyeler tarafından talep edilmektedir. 11 bin 335 üyesi olan derneğimizde üyelerimizin konut ihtiyacını gidermek için dönemin Valisi’nden 09.03.2015 tarihinde konut talebinde bulunduk. Talebimiz uygun görülerek 2015 yılında TOKİ Başkanlığına bildirilmiştir” dedi.

“TOKİ İLE BİR DAHA ÇALIŞAMAYACAĞIMIZ SÖYLENTİSİ, ASILSIZDIR”

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile yapılan istişarelerden sonra arsa tahsisinin yapıldığını söyleyen Ekmen “22 Mart 2016’da Milletvekilimiz Ataullah Hamidi’nin aracılığı ile Ankara’da TOKİ Başkanı M. Ergün’le görüştük. Konut projemizi memnuiyetle karşıladığını, bundan sonraki taleplerimizi destekleyeceğini, emekliler için hükümetin gündemine alınan 75 m2 brüt 2+1’lerin dışında bizim isteğimiz olan 86 m2 2+1 ve 120 m2 3+1 dairelerin yapımı için de yardımcı olacağını söyledi. TOKİ ile işbirliği yapan derneklerin bir daha bu tür projelerden faydalanamayacağı yönündeki söylentiler asılsızdır. Şayet TOKİ böyle bir karar alırsa bu sadece konut yapan dernek için değil bütün dernekler için geçerli olacaktır” ifadelerini kullandı. Ekmen, Ankara’dan gelecek bir heyet tarafından yapılacak incelemenin ardından 45 gün içinde konut tesliminin gerçekleşeceğini söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete