GÜNDEM

“EMEKLİ TOKİ SAKİNLERİNİN DİKKATİNE;

“Borcunu erken ödeyen, hem tapu alacak hem de indirimden faydalanacak”

“EMEKLİ TOKİ SAKİNLERİNİN DİKKATİNE;
27-08-2018 21:10
Google News

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi başlıyor.

BAŞVURULAR 21 EYLÜL’DE

TOKİ Başkanı Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendiğini ifade etti. Turan, 2018 yılı için indirim kampanyasının ikincisini düzenlediklerini aktararak, bu kampanyada indirim oranını yüzde 24'e çıkardıklarını kaydetti, kampanyaya başvuruların 21 Eylül'de başlayacağını hatırlattı.

SON BAŞVURU 19 EKİM'DE

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının, 21 Eylül–19 Ekim'de ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini belirten Turan “Bu tarihten sonra yapılacak başvurularda, indirim olmayacak. Yüzde 24 indirim kampanyamızdan, bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 24 indirim kampanyasından faydalanabilecek. Başvurularda, TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcun bulunmaması gerekiyor. Konut alıcıları, borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecekler” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete