EKONOMİ

Emekli vatandaş isyan etti; “Tavuk da Dolarla mı yumurtluyor?”

Batman'ın Alo Tevşo Pazarında organik köy yumurtası, 6 liradan satılıyor.

Emekli vatandaş isyan etti; “Tavuk da Dolarla mı yumurtluyor?”
27-01-2024 00:30
26-01-2024 14:12
BATMAN
Google News

Esnaf pahalılıktan dolayı yumurtaya zam yapmak zorunda kaldığını anlatırken, vatandaş ise yumurta alamaz hale gelmekten yakınıyor.

TORUNLARIMA YUMURTA ALAMIYORUM

Pazar alışverişi yapan yaşlı bir vatandaş “Torunum yumurta istiyor. Ona cevap bile veremiyorum artık. Süt fırladı, yumurta fırlıyor. Ne yapayım ben? Ben orta gelirliyim. Ben dibe vurdum" dedi.

PAHALI SATMAK İSTEMİYORUZ AMA BİZİ DE KURTARMIYOR

Pazarda yumurta satışı yapan esnaf da satışların azalmasından yakınarak "Size tanesi 5 lira dedik ama normalde 6 liraya satmamız lazım. Kurtarmıyor, yem aşırı pahalı. Buna artık dur desinler. Halk rahat rahat yesin istiyoruz. Gelenler, çocuğuna bile alamıyor. Bu hale geldik. Günde 60-70 yumurta satıyorum. Eskiden 10 karton yumurta satardım. Millet karton karton alırdı, şimdi tane ile alıyor" dedi.

"TAVUK DA MI DOLARLA YUMURTLUYOR?"

Pazardan yumurta alan bir emekli vatandaş da yumurta fiyatlarının yüksek olmasını eleştirirken “Hepimiz dibe vurduk. Başka söyleyecek bir şeyim yok, pahalı. Tavuk da mı dolarla yumurtluyor? Şu ana kadar yiyorduk Ama ben kendim yemekten vazgeçtim. Torunlarım için yaşıyorum artık. Ben torunuma cevap veremiyorum artık. Süt fırladı, yumurta fırlıyor. Ne yapayım ben? Ben orta gelirliyim. Ben dibe vurdum. Evim kira değil. Evi kira olup bir de asgari ücret alan ne yapacak?" dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete