GÜNDEM

EMEKLİLER SATRANÇ VE DAMAYLA STRES ATIYOR

Sosyal aktivitelerin kısıtlı olduğu Batman’da, orta ve üst yaş gruptaki erkekler, dama ve satranç oynayarak stres atıyor.

EMEKLİLER SATRANÇ VE DAMAYLA STRES ATIYOR
26-11-2015 19:16
Google News

Midyat Garajı İşler Pasajı’nda faaliyet gösteren Dama ve Satranç Derneği, emekli vatandaşların mekânı haline geldi.

“KAHVALTIDAN AKŞAM YEMEĞİNE KADAR BURADAYIZ”

Kahvaltısını yaptıktan sonra derneğe gelen emekli vatandaşlar, gününün büyük bölümünü burada akranlarıyla dama ve satranç oynayarak geçiriyor. Burada ev rahatlığını bulduğunu söyleyen orta ve üst yaş grubundaki vatandaşlar, dama ve satranç sayesinde stres attıklarını, beyin jimnastiği yapma fırsatı yakaladıklarını belirtiyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar “Sabah kahvaltımızı yapıp buraya geliyoruz. Hatta bazılarımız, kahvaltısını dahi burada yapıyor. Akşam yemeğine kadar oturuyoruz. Ezan vakti kalkıp eve gidiyoruz. O saatler içerisinde kimimiz dama oynuyor, kimimiz satranç beyin jimnastiği yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

“HAFIZAMIZ GÜÇLENİYOR”

Kağıt oyunları yerine hafızayı güçlendiren oyunları tercih eden emekli vatandaşlar “Yaş ilerleyince hafıza, gücünü kaybeder. Bu tür dama ve satranç oyunları ise hafızayı diri tutuyor. Bu yüzden akranlarımızla buna ağırlık veriyoruz. Dernek yetkilileri de saolsun, burada ev rahatlığını buluyoruz. Zaman zaman haber programlarını izliyoruz, çayımızı ve kahvemizi içiyoruz” dedi.

“TURNUVA İSTİYORUZ”

Derneğin çaycısı Osman Akyüz, misafirlere ev rahatlığını sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek “Burada güzel zaman geçiriyoruz. Ancak emeklilerimiz ve biz, şehirlerarası dama-satranç turnuvası düzenlenmesini istiyoruz. Bunun için Belediyenin ön ayak olmasını talep ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?