GÜNDEM

EMEKLİLER SEÇİME GİTTİ

Türkiye Emekliler Derneği Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Ankara’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulda Denetleme Kurulu Başkanı oldu.

EMEKLİLER SEÇİME GİTTİ
18-10-2021 14:03
18-10-2021 15:07
BATMAN
Google News

23. OLAĞAN GENEL KURUL

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), 51. yılında 23. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. TES-İŞ Sendikası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kongrede, 114 şubeden 400 delege oy kullandı. Seçimlerde, Genel Başkan Kazım Ergün güven tazelerken, Gazi Aykırı Genel Sekreterlik, Ömer Kurnaz Genel Mali Sekreterlik, Arif Yıldız Genel Eğitim Sekreterliği ve Abdülkadir Ersal da Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği görevlerine yeniden seçildi.

BAŞKAN EKMEN, DENETLEME KURULU BAŞKANI OLDU

Batman’da teşkilatlanma çalışmalarını güçlü tutarak üye sayısını 14 Bine çıkaran, emekli bireyler için TOKİ aracılığı ile konut projesini hayata geçiren, emeklilerin sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için özel sağlık kuruluşları ile indirim protokollerine imza atan, emekli ve aileleri için Halk Eğitim Merkezi aracılğı ile ücretsiz meslek kurslarının açılmasını sağlayan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen de Genel Kurul sonucunda oluşturulan Genel Merkez Denetim Kuruluna Başkan olarak seçildi. Denetim Kurulu, Hüseyin Ekmen (Batman Şube Başkanı), Merdan Derviş Ilgaz (Körfez Şube Başkanı), Vedat Gür (Elazığ Şube Başkanı)’dan oluştu.

EMEKLİLER ZOR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Kazım Ergün, emeklilerin çok zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek “Emekli aylıklarında, sosyal ödemelerinde norm ve standart birliğinin sağlanması için 506 Sayılı Kanun döneminde olduğu gibi gösterge sistemine geçilmeli ve alt sınır aylık bağlama oranı yüzde 70 olarak belirlenmelidir. Vergi iadesinin yerine getirilen yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme yüzdeleri, KDV ve ÖTV oranları esas alınarak, Yüzde 8-10 oranlarına yükseltilmelidir. Emeklilerimizin ödemiş oldukları katkı payları, emeklilerimizin ödeme gücünü aşmıştır. Çalıştığı dönemlerde yüzde 12 sağlık primi ödeyen emeklilerimiz, sağlık hizmeti aldığında çeşitli adlar altında kesilen katkı paylarından muaf tutulmalıdır. Emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri günün koşullarında yetersiz kalmaktadır. İkramiyeler enflasyona endekslenmelidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete