GÜNDEM

EMEKLİLER, TEZ KONUSU

Batmanlı Eğitimci Özgür Pişkin, emeklilerin sorunlarını, tez konusu olarak işledi.

EMEKLİLER, TEZ KONUSU
31-07-2018 18:39
Google News

Pişkin, Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde “Serbest Zaman Yönetimi Açısından, Emeklilerin Rekreatif Faaliyetlere Duydukları İhtiyaç Ve Rekreatif Faaliyetlerinin İncelenmesi: Batman İli Örneği” adlı yüksek lisans tezi çalışması için Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen ile görüştü. Akademik tezinde, emeklilerin sorunlarını işleyen Pişkin, Ekmen’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

32 BİN 801 KİŞİ, EMEKLİ AYLIĞI ALIYOR

Başkan Ekmen “Batman’da ilk defa emeklilere yönelik akademik çalışmanın yapılması, bizi mutlu etti. Batman’da 2017 SGK verilerine göre 32.801 kişi emekli aylığı alıyor. Emeklilerin her birinin en az 4 kişilik bir ailesi olduğu düşünülürse, 131.204 kişilik bir topluluk, emeklilerin sorunlarını yakından izliyor” dedi.

TALEPLERİMİZ VAR:

Emeklilerin taleplerini sıralayan Ekmen “Öğretmen Evleri gibi, Emekli Evleri kurulabilir, burada emeklilerin serbest zamanlarını geçirmeleri, gazete, dergi ve kitap okumaları, ücretsiz ikramlardan faydalanmaları sağlanabilir.  Boş zamanlarını geçirebilmeleri için emeklilere rekreatif alanlar, sosyal tesisler oluşturulabilir. Emekliler, etkinliklere sevk edecek, maddi ve manevi teşvikler verilerek motivasyonları sağlanabilir. Halk Eğitim Merkezinde, emekliliğe hazırlık eğitimi programları açılabilir. Gençlik Spor Müdürlüğü’nde, emeklilerin kas ve güç kayıplarını önlemek için düzenli egzersiz programları düzenlenebilir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete