GÜNDEM

EMEKLİLERE DUYURU...

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emekli derneklerinin üyelerine maske dağıtması yönündeki eleştirilere yanıt vererek “Dernek yöneticilerimiz ve üyelerimiz, risk grubunda olup, evden kısıtlanması yasaklı kişilerdir. Maske dağıtmaya çıkmaları da risklidir” dedi.

EMEKLİLERE DUYURU...
16-04-2020 20:58
Google News

 

Emekliler Derneği Başkanı Ekmen, maske dağıtımı konusunda yaptığı açıklamada “Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (covıd-19) öyle hızlı bir şekilde yayıldı ki bir çok ülke maske ve tıbbi malzemeler konusunda hazırlıksız yakalandı. Ülkemiz bu konuda diğer ülkelere oranla daha iyi bir durumdadır. Maske dağıtımı ile ilgili derneğimize karşı yapılan yorumlar konusunda açıklama yapma gereği duyduk.
1) Maske dağıtmak derneğimizin değil, devletimizin görevidir, maskelerinizi eczanelerden veya e-devlet üzerinden başvuru yaparak temin edebilirsiniz. Bu işleyişte bir aksaklık söz konusu ise gerekli mercilere bildirmeniz gerekmektedir.
2) Sağlık Bakanlığımızın salgınla ilgili aldığı tedbirleri doğrultusunda, Genel Merkezimizin aldığı kararla derneğimizin 16 Mart 2020 tarihinde ikinci bir talimata kadar kapalı tutulması yönünde karar alınmıştır. Bu nedenle belirtilen tarihten itibaren derneğimiz kapalıdır.
3) Dernek yönetimimiz ve üyelerimizin geneli risk grubunda olan kişilerdir ve bilindiği üzere bu grubu oluşturan kişilerin devletimizin aldığı kararla dışarı çıkmaları yasaklanmıştır. Bu nedenle maske dağıtmak, görev alanımız olmamakla birlikte dernek yönetim kurulumuz ve üyelerimizi risk altına almama adına böyle bir girişimde bulunamayız. Allah’tan dileğimiz, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam alemini ve bütün dünyayı bu virüs belasından ve diğer tüm belalardan korusun” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete