SİYASET

EMİN EKMEN “ONLARCA EVE ATEŞ DÜŞTÜ”

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen canlı bomba eyleminde 32 kişi hayatını kaybederken, 100’ü aşkın kişi ise yaralandı.

EMİN EKMEN “ONLARCA EVE ATEŞ DÜŞTÜ”
21-07-2015 22:14
Google News

IŞİD tehdidi altında bulunan Suriye’nin Kobanê bölgesinde yeniden inşa çalışmalarına katılmak, savaştan dolayı tahrip edilen bölgede kütüphane kurmak ve Kobanêli çocuklara oyuncak götürmek amacıyla ülkenin farklı kentlerinden Suruç’a giden Sosyalist Gençlik Federasyonu Üyeleri, Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptıkları sırada bombalı saldırıya maruz kaldı. 300 gençten 32’si, gerçekleşen saldırıda hayatını kaybederken, 100’ü aşkın genç ise yaralı olarak kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

STK’LARDAN KINAMA YAĞDI

Gündeme bomba gibi düşen acı haber, sivil toplum kuruluşları ile partiler tarafından lanetlendi. Batman’da birçok sivil toplum kuruluşu ve parti temsilcisi, olayla ilgili kınama mesajı yayınladı. 23. Dönem AK Parti Batman Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Emin Ekmen’in sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj da dikkatleri topladı.

TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Ekmen, Twitter hesabından konuyla ilgili yayınladığı yorumunda “Onlarca eve ateş düştü, onarılmaz acılar oluştu. İcrai ve ihmali sorumlular bir an önce tespit edilerek acılar bir nebze hafifletilebilir.

Reyhanlı'da ne olup bittiğini henüz öğreniyoruz. Suruç'taki sorumluları öğrenmek için bu kadar beklemeye tahammülümüz yok. İstanbul’dan duyurular şenliklerle Suruç'a giden bir gruba böyle bir saldırı önlenemiyorsa ortada İcrai/ihmali bir sorumluluk olduğu açıktır. Reyhanlı'da, 6-8 Ekim'de, Hakkâri’de, Cizre'de görevini eksiksiz yapan bazı devlet görevlileri, Suruç'ta da görevini (!) yapmış olabilir” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete