GÜNDEM

EMİNE TUNCER’E LONDRA’DAN ALTIN MADALYA…

Batmanlı bir ailenin kızı ve başarılı bir iş kadını olarak bilinen Emine Tuncer, Londra’dan gelen altın madalya ödülü ile hemşerilerinin göğsünü kabarttı.

EMİNE TUNCER’E LONDRA’DAN ALTIN MADALYA…
27-04-2018 21:02
Google News

KENDİ ADINI TAŞIYAN ZEYTİNYAĞI, MADALYA GETİRDİ

Edremit Akçay’da otel işletmeciliği yapan Tuncer’in, Edremit yöresi zeytinlerinden ürettiği  “Zeytuni Emine Tuncer“ markalı zeytinyağı, dünyanın en prestijli yarışmalarından Londra Uluslararası Zeytinyağı Kalite Ödülleri (London Olive Oil Award) Yarışmasından altın madalya kazandı.

TUTKUSUNU, MERAKIYLA BİRLEŞTİRDİ

Emine Tuncer’in altın madalya başarısının arkasında vizyoner bakış açısı, zeytine ve zeytinyağına tutkunluğu yatıyor. Üniversitede Kamu Yönetimi okuduktan sonra 2012 yılında Maltepe Üniversitesi Pazarlama İletişimi Alanında Yüksek Lisans Diplomasını alan Tuncer, bu dönemde önemini kavradığı “marka” konusu, zeytin sevgisi ve doğal ürünlere olan merakıyla birleştirdi, “Zeytuni Emine Tuncer” marka zeytinyağlarını üretmeye başladı.

EDREMİT’TE ZEYTİNYAĞI ÜRETMEYE BAŞLADI

Yeni bir otel işletmesi daha kurmak üzere arazi aradığı sırada Edremit’te rastladığı 30 dönüm zeytinlik, Emine Tuncer’i arayışa sevk etti. Ankara’da zeytinyağı üzerine düzenlenen bir çalıştaya katılan Tuncer, ülkemiz zeytinyağının hak ettiği değeri bulamadığın fark etti ve çalışmalara başladı. Tuncer, Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent Coşar’ın danışmanlığında Londra’daki yarışmaya hazırlanırken  “Zeytuni Emine Tuncer” markası üzerinde karar kıldı.

BAŞARI ÖYKÜSÜ, ÖRNEK OLACAK NİTELİKTE

Tuncer’in erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, Londra’da düzenlenen ve dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Uluslararası Zeytinyağı Kalite Ödülleri (London Olive Oil Award) Yarışmasından altın madalya aldı. Dünyanın dört bir yanından binlerce zeytinyağı ürününün, ünlü gurmeler tarafından tadıldığı yarışma, ciddi kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor. İyi tarım uygulaması olmayan, markası tescil edilmemiş ve belli miktar üretimi olmayan üreticiler, bu yarışmaya kabul edilmiyor.

“BATMAN’IN GURME DEĞERİ, ORTAYA ÇIKARILMALI”

girişimciliği ve sosyal çalışmalarıyla Batman’a değer katan İş Kadını Tuncer, Zeytin ve Zeytinyağında marka kent olan Edremit’teki çalışmalarının yanında Batman’a ait gurme değerlerin de öne çıkması gerektiğini belirtiyor. Tuncer, şimdi de Batman tandırının dünyaya tanıtılması hakkında çalışmalar yapıyor. Tuncer, Batman tandır pişirme tekniğinin, UNESCO dünya mirası olması için çalışıyor. Tuncer, Batman tandırının Unesco somut olmayan dünya mirası listesine girmesi için Batman İl Turizm Müdürlüğü ile görüşmelerini sürdürüyor, Mayıs ayında başvurunun tamamlanacağını belirtiyor. Böylece tandır pişirme yönteminin Batmanlılara mal olmasını hedefleyen Tuncer, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü eliyle tandır konusunda coğrafi işaret almak için başvuruları tamamladıklarını belirtiyor. Batman Belediyesiyle de görüşmelerini sürdüren Tuncer, Batman’da, uluslararası bir tandır festivali düzenlemek istiyor.

BATMAN-AKÇAY ARASINDA KÖPRÜ KURUYOR

Edremit ve Batman arasında köprü oluşturacak projelere destek veren ve Mart ayında Batmanlı 70 genci, Akçay’daki otellerinde misafir eden Tuncer, Mayıs ayında ise hç deniz görmemiş ve uçağa binmemiş 15 Batmanlı kadını, otelinde ücretsiz ağırlamaya hazırlanıyor.

Uluslararası Londra Zeytinyağı Kalite Ödülleri Yarışmasında altın madalya alan Zeytuni Emine Tuncer markalı ürünler hakkında detaylı bilgiye https://www.zeytunieminetuncer.com/  adresinden ulaşılabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete