GÜNDEM

EMİTT SONA ERDİ

Batman Standı, konuklarını böyle ağırladı...

EMİTT SONA ERDİ
04-02-2019 17:12
Google News

İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 23. EMİTT Fuarı, sona erdi.

Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen ve İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayan EMITT, 4 günün ardından sona erdi.

İL YÖNETİCİLERİ KATILMADI

Her yıl gerçekleşe fuar etkinliğinin aksine bu yıl Valilik ya da Belediye nezdinde fuara katılan olmadı. Valilik ve DİKA’nın katkıları ile fuarda kendine yer bulan Batman Standına, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Kültür Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ev sahipliği yaptı.

YÖRESEL LEZZETLER İKRAM EDİLDİ

Batman’ın Gercüş İlçesi’nde yetişen ceviz ve kaymak, Sason İlçesi’nde yetişen bal ve Batman’ın meşhur cevizli sucuğu, konuklara ücretsiz ikram edildi. Yeşiltepe ÇATOM’da kurs gören kadınların el emeği göz nuru takı ve aksesuarlar, Batman Standında satışa çıktı. Konuklara, üzerinde Batman Gözleme ve İçli Köftesinin tarifi bulunan mutfak önlükleri de ücretsiz dağıtıldı. Davullar eşliğinde Batman’ın Halayları oynandı.

BATMAN’I UÇAN HALI İLE GEZDİLER

4 gün süren fuarda, Batman Standına, uçan halı simülasyonu renk kattı. Standı ziyaret eden konuklar, uçan halının üzerine oturarak, Batman Semalarında geziyormuşçasına kurgu yaptı. Konukların görüntüleri, Batman şehir merkezi, Kültür Müdürlüğü ve müze, Malabadi Köprüsü ve Hasankeyf’te drone ile çekilen kayıtların üzerine foto montajla yerleştirilerek, yöresel türkülerle Batman’ın semalarında gezintiye çıkmış havası verildi. Görüntüler, CD’ye dönüştürülerek Batman Standı Konuklarına ücretsiz hediye edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete