GÜNDEM

EMMEZ, EZİDİ’LERİN YAŞAMINI İNCELEDİ

EMMEZ, EZİDİ’LERİN YAŞAMINI İNCELEDİ

EMMEZ, EZİDİ’LERİN YAŞAMINI İNCELEDİ
04-11-2014 20:22
Google News

Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Halkbilim Anabilim Dalı Arş. Gör. Berivan Can Emmez, yaptığı akademik çalışmaya dayalı olarak Beşiri’nin köylerinde yaşayan Ezidiler’in son durumunu değerlendirdi.

IŞİD’in saldırıları karşısında topraklarını terk etmek zorunda kalan Ezidi’lerin, Batman’da zor şartlarda yaşadığına dikkat çeken Emmez “ülkemize gelen Ezidi’lerin yerleştikleri yerlerden biri de Batman’dır. Ancak şartlar çok zor, evlerin birçoğu yıllardır bakım görmüyor, çatılar akıyor, hastalıklar baş gösteriyor, çocuklar okula gidemiyor, yetişkinler çaresizce bekliyor. Özellikle soğuk kış günlerinin yaklaştığı göz önüne alınırsa, şartların daha da zorlaşması bekleniyor” dedi.

TEDBİRLER ALINMALI

Ezidi’lerin hayatını kolaylaştırıcı tedbirlerin alınmasını isteyen Emmez “Uzun vadede sağlık, eğitim, istihdam gibi alanlarda maddi ve manevi sıkıntıların doğabileceğini öngörmek zor değil. Bu sorunlara dair tedbirlerin alınması gerekir. Ezidi’lerin en büyük istekleri evlerine geri dönebilmek. Bunun için ise can güvenliğinin sağlanması zorunlu. Geçmişin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek, savaşın gazabına defalarca uğramış bu halka yakın tarihin acılarını unutturabilmek adına yerel yönetimler ve merkezi yönetimin girişimleri, bu doğrultuda atılmış önemli adımlar olacaktır” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?