GÜNDEM

EMNİYET DOLANDIRICILIĞA KARŞI TEYAKKUZDA

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğü Ekipleri ile Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına telefon dolandırıcılığı konusunda bilgi verecek.

EMNİYET DOLANDIRICILIĞA KARŞI TEYAKKUZDA
23-12-2015 20:02
Google News

Polislerden oluşan ekipler, müftülük, muhtarlar, okullar, imamlar,  üniversite, lise öğrencilerinin yanı sıra sokak sokak dolaşıp vatandaşlara dolandırıcılık olaylarına karşı uyarılarda bulunacak.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER HUTBELERDE OKUNACAK

Cuma hutbelerinde imamlar, hutbenin sonunda Emniyetin verdiği uyarı metnini vatandaşlarla paylaşacak. Öte yandan mahalle muhtarlarıyla belli aralıklarla toplantı yapılarak telefon dolandırıcılığı konunda bilgilendirme yapılacak. Üniversite, lise ve orta öğretimde eğitim gören öğrencilere yönelik konferanslar düzenlenerek dolandırıcılığa karşı önlemler anlatılacak. İlkokul öğrencilerine ise belli aralıklarla veli toplantıları düzenlenecek ve bu toplantılarda velilere bu konu ile ilgili bilgi verilecek.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE BROŞÜRLER HAZIRLANDI

Dolandırıcılık olayı ile ilgili çok sayıda şikâyet alan Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılığı hakkında Türkçe ve Kürtçe broşürler hazırladı. Şüpheli durumlarda vatandaşların panik yapmadan en yakın polis merkezine başvuruda bulunmaları ya da 155’i aramaları gerektiği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete