GÜNDEM

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN YEDAM’A ÖVGÜ

Batmanda uyuşturucu başta olmak üzere madde bağımlılığı alanında önemli hizmetler veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Çalışanları ve Yeşilay yöneticileri, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ı ziyaret etti.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN YEDAM’A ÖVGÜ
13-12-2019 18:39
Google News

 

Emniyet Müdürü Kıraç YEDAM’ın faaliyetlerinin önemli olduğunu söyledi. Batman’da uyuşturucu ile mücadeleye aralıksız devam ettiklerini belirten Kıraç, güvenlik birimlerinin uyuşturucu ile mücadelesi kadar YEDAM’ın hizmetlerinin de önemli olduğunu vurguladı. YEŞİLAY Şube Başkanı Şehmus Yılmaz, gönüllü olarak Batman’da bu hizmeti verdiklerini belirterek, YEDAM ve Yeşilay Cemiyetinin çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Bayındır Mahallesi Kıradağ Bulvarı Oduncular Sitesi yanı 3640 sokak No: 6’da ücretsiz ve gönüllü olarak 2 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı ve halkla ilişkiler ekibi ile çalıştıklarını belirten Yılmaz, 25 kişiye danışmanlık hizmeti verildiğini, bunlardan 11’inin AMATEM’e ve 1’nin de yaşı 18’in altında olduğu için ÇEMATEM’e yönlendirildiğini belirtti. 
“TOPLUMSAL İŞBİRLİĞİ ŞART”
Yılmaz “Madde bağımlılığı bireyi ve toplumun her kesimini etkileyen öncelikli bir sorun olarak ele alınması gereken, çağımızın en ciddi ve kapsamlı toplumsal sorunlarından da biridir. Çünkü sorun, yalnızca madde kullanan bireyi değil o bireyin içinde doğduğu aileyi, ailenin parçası olduğu toplumu ve giderek o toplumda kültürel yapı özelliklerinden ekonomik işleyişe dek tüm toplumsal evreni etkilemektedir. Bu nedenle madde bağımlıları ve danışmanlık hizmeti almak isteyen herkes 4447975 numarayla bize ulaşabilirler” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete