YAŞAM

En büyük hayali atölye açmak

MS hastası 30 yaşındaki Gülsüm Sevim, doktorların tavsiyesi üzerine başladığı resim çiziminden sonra eskiye göre daha iyi olduğunu ve iletişiminin arttığını Sonsöz mikrofonlarına anlattı.

En büyük hayali atölye açmak
27-05-2022 10:46
27-05-2022 10:48
BATMAN
Google News

“’KENDİMİ YAPTIĞIM RESİMLERİN İÇİNDE HİSSEDİYORUM”

Atatürk Parkında sergi açan MS hastası Sevim ‘’Yorgunluk, kaslarda güçsüzlük, düzgün yürüyememe ve görme bozuklukları gibi belirtilerle ortaya çıkan bir hastalık bu. Diğer adı Multiple Skleroz olan hastalık, bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır.  Doktorların tavsiyesiyle resimle ilgilenmeye başladım. Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesine gittim ve resim yapmak istedim. Hocamız çok yardımcı oldu. Resim çizerken çok mutlu oluyorum. Hocam sayesinde kendimi baya geliştirdim. En büyük hayalim kendi sergimi açmak ve kendime ait bir atölye açmaktır’’ dedi.

‘’KENDİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ’’

SM hastası Gülsüm Sevim’in resime başladıktan sonra ciddi bir gelişme kat ettiğini belirten Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Evin Tekin ‘’TOOB Güzel Sanatlar Lisesi yıl sonu resim sergimizi Atatürk Parkında açtık. Sergimiz bitti. Misafir öğrencimiz Gülsüm de sergide resimleriyle, tablolarıyla sergimize renk kattı. Gülsüm’ün en büyük hayali kendi resim sergisini açmak ve daha sonra kendine ait bir atölye açmak.  Sergimizin açılış günü aynı zamanda MS hastalığının farkındalık gününe denk gelmişti. Biz de bunu Batman halkıyla paylaşmak istedik. Farkındalık olsun istedik. Gülsüm bizim sergimize renk kattı. Ayrıca Gülsüm dışında, arkadaşlarının da 1 yıl boyunca emek verip hocalarıyla birlikte hazırladıkları resimlerde sergide yer almaktadır’’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete